Hlavní obsah

Byl to hokej jako v extralize, mínil vítkovický Jan Káňa po debutu v dresu Ústí

Josef PešoutSport.cz

Úvodní zápas finálové série play-off první ligy zvládli lépe hokejisté Ústí nad Labem, kteří díky vynikající produktivitě deklasovali tým Chomutova 7:3. „Byl to rychlý hokej, žádná změna oproti extralize. Zápas se zlomil naším čtvrtým gólem, protože předtím nás soupeř přehrával. Výsledek je velmi lichotivý,“ svěřil se 22letý útočník Jan Káňa, jenž nastoupil poprvé za Ústí při výpomoci z Vítkovic a hned se uvedl vstřelenou brankou již v první třetině.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se třikrát radovali z gólu, nakonec prohráli vysoko 3:7.

Článek

„Kluci v kabině mě vzali skvěle mezi sebe. Informace o Ústí jsem měl i od bratra Tomáše, který tady působil před několika lety a řekl mi, jak to v klubu chodí," svěřil se Káňa.

Útočný hokej ho nepřekvapil. „Oba týmy mají výborné hráče. Hrálo se do těla, špičkové prostředí, tahle série má náboj," pochválil prvoligové finalisty.

Ve Vítkovicích nastupoval v jednom týmu s hvězdami Burgrem a Ujčíkem, v Ústí má za spoluhráče třeba dalšího veterána Alinče. „Vážím si toho, že mohu hrát s takovými borci. Ve Vítkovicích se mi letos dařilo i gólově, využil jsem kvality týmu. Jsem zvědavý, kam to dotáhneme s Ústím. Pokud mám zprávy, mohl bych za něj nastoupit i v baráži o extraligu. Ale to je ještě daleko," pravil Jan Káňa.

Dvěma trefami se blýskl ústecký obránce Petr Hořava: „Při té první střele od modré mi hodně pomohla náhoda, gólman Duba asi nic neviděl a pustil puk mezi betony. Podruhé jsem se prosadil po nacvičeném signálu. Celkově jsme byli šťastnější, což ve třetí třetině rozhodlo."

Kvitoval fakt, že se na výsledku podílel dvěma góly i Sacha Treille, posila ze Sparty. „Výrazně nám pomáhá. Je silný v soubojích, jeho forma v Ústí jde nahoru. Jsem rád, že stejně jako Káňa do sestavy skvěle zapadl. Už hrál za nás v základní části, ale v play-off je jeho přítomnost znát ještě více," podotkl Hořava.

Lapšanský nedal trestné střílení

Chomutovský útočník Adam Lapšanský byl prvním střelcem svého týmu, ale o chvíli později neproměnil trestné střílení. „Šel jsem na něj po dlouhém střídání a měl jsem těžké ruce. Spoluhráči mi nic nevyčítali," pravil slovenský forvard, zapůjčený ze Sparty.

Z jednoho zápasu nechce dělat předčasné závěry. „I přes krutý výsledek jsme byli ve druhé  části lepší, ale nedali jsme šance a soupeř ty svoje protiútoky naopak využil.  Musíme se z toho poučit," uvažoval hokejista, který byl povolán do slovenské reprezentace.

„Měl jsem jít do kempu, ale na poslední chvíli se rozhodlo, že mohu pomoci Chomutovu. Na srazu bych jenom trénoval, kdežto nyní mohu hrát ostré zápasy. Je to pro mě prodloužení sezóny, jelikož se Spartou jsme dopadli špatně. Kuriózní je, že teď je mým soupeřem Sacha Treille, se kterým jsem hrál ještě ve čtvrtfinále play-off v jednom útoku Sparty," dodal Lapšanský.

Reklama

Související témata: