Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Chomutov 3:4 PPStav série 1:1Rozhodující gól posvětil až videorozhodčí, finále první ligy je vyrovnané

Ústí nad Labem

Hokejisté Chomutova vyrovnali v dnešním druhém duelu výhrou 4:3 v prodloužení na ledě Ústí nad Labem stav finálové série play off první ligy. Před rekordní návštěvou sezony 6133 diváků rozhodl o úspěchu Pirátů v 66. minutě Richard Diviš. Za stavu 1:1 se budou další dvě utkání v neděli a v pondělí hrát v Chomutově.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z branky.

Článek

Hostům lépe vyšla úvodní část a šli v 19. minutě po Hřebejkově blafáku po přečíslení obrany Lvů do vedení. Ústí nevyužilo v úvodu druhé třetiny 90 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale pokračující klasickou početní převahu zúročil Daniel Boháč a vyrovnal. Hostům se poté zranil obránce Pavlas.

Vyloučení domácího Roubíka potrestal v polovině zápasu Jíra, ale po Ludvíkově přesném zásahu bylo opět vyrovnáno. V závěru druhého dějství šlo Ústí dokonce do vedení, když se bekhendovým zakončením prosadila posily ze Sparty Sacha Treille.

Jeho spoluhráč z pražského celku Pacovský ovšem vyrovnal v úvodu třetí třetiny v přesilovce na 3:3 a začínalo se opět nanovo. Do konce řádné hrací doby měli více šancí rozhodnout Piráti, ale ústecký brankář Koutský se překonával a držel naděje domácích na druhou výhru.

Poživil puk nevyrazil včas

Koutský držel svůj tým i v prodloužení, ve kterém domácí přečkali přesilovku hostů, ale pak jejich naděje vzaly za své. Rozhodla Divišova střela, kterou ústecký obránce Poživil vyrážel už za brankovou čárou, což potvrdil videorozhodčí.

Domácí kouč Petr Rosol viděl hlavní důvod porážky v nedisciplinovanosti svých svěřenců. "Měli jsme v nesmírně vyrovnaném zápase příliš velký počet vyloučených hráčů. V Chomutově musíme hrát trpělivě a pokusíme se alespoň jednou vyhrát," uvedl Rosol.

Na chomutovské straně byla naopak patrná spokojenost. "Splnili jsme cíl, vyhrát v Ústí alespoň jeden zápas. Je výborné, že se ve finále první ligy může použít videorozhodčí. Dnes nám to při vítězné brance pomohlo. Před výbornými chomutovskými diváky chceme vyhrát oba další zápasy," prohlásil trenér Jiří Doležal.

Reklama

Související témata: