Hlavní obsah

Chomutov - Ústí n. Labem 7:6Stav série 2:1Hokejisté Chomutova stáhli manko 0:3 a zdolali Ústí v prodloužení

CHOMUTOV
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova porazili ve třetím finálovém zápase play off první ligy Ústí nad Labem 7:6 v prodloužení, i když v úvodu prohrávali už 0:3. V 63. minutě rozhodl obránce David Havíř. Piráti vyhráli v prodloužení druhý zápas za sebou a v sérii na čtyři vítězství se ujali vedení 2:1. Další utkání hostí v pondělí znovu Chomutov.

Článek

Hokejistům Ústí vyšel skvěle vstup do zápasu a v 15. minutě vedli o tři branky. Skóre otevřel v sedmé minutě Kovář, jehož střela se odrazila od hrazení a gólman Řehoř si srazil puk do branky. Tříbrankové vedení pak hostům zajistil Hořava a Treille.

Domácí však bleskově odpověděli a ještě v první třetině stav vyrovnali. V 16. minutě se v rozmezí deseti sekund trefili Pulpán s Hruškou a 27 sekund před první sirénou upravil na 3:3 Hřebejk. I ve druhé třetině šli dvakrát do vedení hosté, ovšem Piráti povzbuzováni pěti tisíci diváky ve vyprodané hale pokaždé vyrovnali.

Až ve třetí části získali poprvé ve skóre navrch hráči Ústí, když Koutského překonal tísněný Orsava. Brzy nato byl stav opět nerozhodný, když se podruhé v zápase prosadil Treille, na jehož dorážku po Alinčově střele gólman Řehoř už nestačil.

Prodloužení ukončila Havířova rána z levého kruhu, po které se Koutský natahoval marně.

"Je to krásný pocit vyhrát o jednu branku, ale samozřejmě, že takové utkání není pro trenéra ideální. Tolik branek by ve finálovém zápase nemělo padat. Pro fanoušky to ale asi bylo jedině dobře, atmosféra byla krásná," uvedl chomutovský trenér Jiří Doležal. "Za stavu 0:3 jsem klukům jenom řekl, že zápas rozhodně nekončí a že musíme dát akorát o jednu branku víc. Hlavně jsem chtěl, aby věřili," prohlásil.

Ústecký kouč Petr Rosol si posteskl, že jeho tým dal šest gólů a přesto prohrál. "Stav 1:2 je nepříjemný, ale popasujeme se s tím," zadoufal.

Chomutov - Ústí nad Labem 7:6 v prodl. (3:3, 2:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 28. a 55. Orsava, 16. Pulpán, 16. Hruška, 20. Hřebejk, 36. Diviš, 63. Havíř - 15. a 56. Treille, 26. a 33. Šagát, 7. Kovář, 12. Hořava. Rozhodčí: Pešina, Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:2. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Grof, J. Mrázek, Jillson, Havíř, Macháček - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, O. Fiala, Orsava - Ondřej, Sikora, Hromas - Lapšanský, R. Diviš, Pacovský - Endál. Trenéři: Doležal, Gudas, Mikšovic.
Ústí: Koutský - Klobouček, J. Zeman, L. Poživil, P. Hořava, T. Voráček, Vobořil, F. Pavlík, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - S. Treille, Alinč, Hampl - R. Kovář, Daniel Boháč, Handlovský - J. Káňa, Pajič, M. Čermák. Trenéři: Rosol, Skrbek.

Reklama

Související témata: