Hlavní obsah

Chomutov - Ústí n. L. 1:4Stav série 2:2Ústečtí hokejisté vyhráli v Chomutově a vyrovnali stav finále

Hokejisté Ústí nad Labem vyrovnali stav finále první ligy na 2:2. Na ledě Chomutova zvítězili ve čtvrtém duelu 4:1 díky gólům Jaroslava Roubíka, Sachi Treilleho, Daniela Boháče a Miloslava Čermáka. V brance Ústí nastoupil po téměř třech týdnech Zdeněk Orct, a přestože jej v závěru utkání připravil o čisté konto Dominik Pacovský, měl velkou zásluhu na výhře.

Článek

Hosté se dokázali oklepat po nezdaru v nedělním utkání, v němž vedli už 3:0, ale nakonec prohráli 6:7 v prodloužení. I s ohledem na vysoký počet vstřelených branek dali dnes trenéři obou celků Doležal a Rosol šanci jiným gólmanům. V chomutovském dresu nastoupil Hanuljak, který se stal již třetím gólmanem Pirátů, jenž do série zasáhl.

V úvodu měl hodně práce zejména Orct, na kterého nevyzrál Gajovský a domácí jej nepřekonali ani při 77 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. Mnohem lepší produktivitu v početní výhodě předvedli hosté, kteří potrestali hned první faul Chomutova. Alinčovu přihrávku zužitkoval Roubík. Na další gól čekala vyprodaná aréna až do třetí třetiny i proto, že ve druhé části Roubíkova střela skončila na tyčce.

Ve 47. minutě byli domácí v přesilové hře blízko vyrovnání, ale Orcta nepřekonali a vzápětí zvýšil v oslabení Treille na 2:0. Chomutovu se poté podařilo přece jen snížit, když se trefil Pacovský, ale závěr patřil hostům. Při power play zvýšil na 3:1 Boháč a na konečných 4:1 upravil Čermák.

Finále play-off první hokejové ligy - 4. zápas:
Piráti Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky: 58. Pacovský - 14. Roubík, 48. S. Treille, 59. Boháč, 59. M. Čermák. Rozhodčí: Šír, Wagner - Ondráček, Rittich. Vyloučení: 8:12, navíc Pulpán (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Reklama