Hlavní obsah

Chci pomoci Ústí k postupu do baráže, říká slávistický útočník Hertl

Ústí nad labem

Jako dokonalý manažerský tah zatím vychází vedení Ústeckých Lvů povolání mladíků Tomáše Hertla a Jakuba Krejčíka z pražské Slavie na druhou polovinu finálové série I. ligy s hokejisty Chomutova. Oba hráči se podíleli nejen na ústeckém vítězství na chomutovském ledě, ale i ve čtvrtek přispěli k výhře 3:1, takže Ústí vede 3:2 na zápasy. „Chceme týmu pomoci k prvenství v soutěži a tudíž i k baráži o extraligu," řekl Tomáš Hertl v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hertl v dresu Slavie proti litvínovskému Jiřímu Šlégrovi v extraligovém zápase. Teď pomáhá v první lize Ústí.

Článek

Ještě v neděli jste hrál za Slavii v extralize v Litvínově a od té doby jste stihl už dva zápasy prvoligového finále. Jak to berete?

Nejdůležitější je, že jsme se se Slavií celkem v klidu vyhnuli baráži o udržení a máme jistotu. Poté, co jsme se zachránili, je pro mě pozitivní nastoupit i v první lize. Tohle finále je úrovní a atmosférou lepší, než skupina play-out v extralize. Cítím, jak Ústí prahne po úspěchu a snažím se k tomu přispět i na ledě.

Ve čtvrtek jste vstřelil dva góly do chomutovské sítě. Jaké z toho máte pocity?

Je to super. Jsem hlavně rád za vítězství. Dva góly v jednom zápase jsem v extralize už dlouho nedal a vážím si toho, že se mi to povedlo zrovna v tak klíčovém duelu. Jak jsem už říkal, finále první ligy stavím hodně vysoko. A snad jsem v něm dokázal, že góly dávat umím, i když jsem přišel do týmu před pár dny.

Čekal jste, že dostanete tak velký prostor v základní sestavě?

Snažil jsem se tlačit před branku. Někdy se tam přimotám a díky důrazu mi dorážka spadne do sítě. Ale musím ocenit našeho brankáře Orcta, který chytal až neskutečně. Zejména v první třetině nás skvěle podržel.

Myslíte si, že stav v sérii 3:2 vám dává větší naději na konečný úspěch?

Jak jsem poznal v kabině, tak kluci jsou odhodlaní vyhrát i v sobotu v Chomutově, aby se série nemusela vracet do Ústí.

Jaký očekáváte svůj nejbližší program?

S Jakubem Krejčíkem ještě nevíme, jak to bude. Měli bychom se dozvědět, jestli nastoupíme v pátek za Slavii proti Karlovým Varům. Na zápase v Ústí byl i trenér Slavie Vladimír Růžička, který nejspíš rozhodne.

Můžete hrát za Ústí i v případné baráži?

Takovou informaci jsem ještě nedostal.

Co příští sezóna?

Běží mi smlouva se Slavií a nad něčím jiným nepřemýšlím.

Reklama

Související témata: