Hlavní obsah

Chomutov - Ústí n. Labem 4:1Stav série 3:3Chomutov doma proti Ústí vyrovnal, finále rozhodne sedmý duel

Hokejisté Chomutova využili v šestém utkání finálové série play off první ligy výhody domácího prostředí a porazili Ústí nad Labem 4:1. Stav série tím Piráti vyrovnali na 3:3. O soupeři Mladé Boleslavi v baráži o extraligu tak rozhodne až poslední možný duel, který se odehraje v pondělí na ledě Ústeckých Lvů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z branky.

Článek

Chomutovští dali hned v první třetině najevo, jak moc touží mečbol svého soupeře odvrátit a přesunout celou sérii ještě jednou na jeho půdu ke klíčové sedmé bitvě. Ústecký gólman Orct ovšem uhájil svou branku bez pohromy při všech velkých šancích, které měli postupně Lapšanský, Gajovský a Orsava s Endálem. Do přestávky nepadl gól ani přesto, že sudí udělili za první dvacetiminutovku devět menších trestů.

V nástupu do druhé části už se však domácí kýženého vedení dočkali, když opět vyprodané hlediště s více než pěti tisíci diváků rozjásal Orsava. Poté byl vyloučen Handlovský a Rutta přidal druhou trefu, ale stalo se tak až po hvizdu rozhodčího, gól tedy platit nemohl. Orsavu vzápětí vychytal Orct a neprosadil se ani Hřebejk. Na druhé straně nevyzrál v 36. minutě Pajič tváří v tvář na Řehoře.

Už po 50 vteřinách třetího dějství zvýšil na 2:0 Jíra, jenže v 46. minutě vrátil Ústecké Lvy ranou z mezikruží do hry o potvrzení postupu Ludvík. Hosté překonali gólmana Řehoře ze závaru již chvilku předtím, ale podařilo se jim to stejně jako v druhé třetině domácím až po přerušení hry.

Velký krok ke srovnání série ale pomohl Pirátům udělat Hromas, když v 51. minutě využil zaváhání hostů a bylo to 3:1. Tři minuty před závěrem zariskovali Ústečtí s hrou bez brankáře, čehož využil Kraft a rozhodl.

Finále play off první hokejové ligy - 6. zápas:
Chomutov - Ústí nad Labem 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Branky: 23. Orsava, 41. Jíra, 51. Hromas, 59. Kraft - 46. Ludvík. Rozhodčí: Souček, Pešina - Skopal, Klein. Vyloučení: 9:9, navíc Jíra (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
Chomutov: Řehoř - Palin, Bartejs, Grof, J. Mrázek, Rutta, Havíř, Jillson - Hřebejk, Kraft, Fiala - Lapšanský, Diviš, Orsava - D. Hruška, Ondřej, Gajovský - Jíra, Sikora, Hromas - Endál. Trenér: Doležal.
Ústí nad Labem: Orct - Klobouček, Zeman, Kousalík, P. Hořava, Pavlík, D. Růžička, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - S. Treille, Boháč, J. Káňa - Majdan, Třetina, Handlovský - R. Kovář, Pajič, M. Čermák - Pazourek. Trenér: Rosol.

Reklama