Hlavní obsah

Budeme bojovat jako psi, řekl Grof po postupu Chomutova do baráže

ÚSTÍ NAD LABEM

Obrovská erupce nadšení vytryskla mezi chomutovskými hokejisty i jejich příznivci v hledišti ústeckého zimního stadiónu poté, co obránce Jakub Grof vstřelil vítězný gól na 3:2 v sedmém zápase finále play-off I. ligy. Zároveň tím posunul svůj tým do baráže o extraligu, o níž se utká od neděle s nejslabším účastníkem letošního extraligového ročníku Mladou Boleslaví.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hokejistů z triumfu v 1. lize

Článek

„Byl to těžký boj stejně jako celá série. Ke konci jsme měli více štěstí, protože i domácí si v prodloužení vypracovali velké šance. Ale nakonec jsme to dokázali," oddechl si Jakub Grof, hrdina chomutovského celku. A popsal svou rozhodující trefu i pocity po ní: „Chtěl jsem jít střídat, pak jsem si všiml, že dopředu jdou David Hruška s Honzou Kovářem, tak jsem to s nimi zkusil. Ústečtí se sjeli do jednoho prostoru, otevřelo se tam místo. Vystřelil jsem, dobře jsem puk trefil a moc si toho pak už nepamatuji. Jen vím, že jsem někam jel a prožíval jsem krásné okamžiky. Pro tyhle chvíle jsme tu dřinu obětovali. V sezóně jsme měli i slabší období, takže to je satisfakce."

Co pro něj vítězná trefa znamená? „Momentálně je asi nejdůležitější. Gólu si nesmírně cením a doufám, že nás třeba do budoucna přiblíží k cíli, jaký máme. Budeme bojovat jako psi, aby vítěz první ligy konečně postoupil. Dlouho se to Ústí ani Chomutovu nedařilo a dál to takhle přece nejde," líčil Grof. A pochvaloval si chomutovskou kabinu. „Hrál jsem v dobrých týmech, ale tenhle je jedním z nejlepších, co se týče party. Musím ocenit týmovou práci."

Grof měl ještě pochvalná slova na adresu posily Jana Kováře: „Nebyl týden na ledě, pak přijel a byl naším nejužitečnějším hráčem. Měl tři nahrávky a je vidět, že tenhle kluk je opravdu někde jinde."

Jan Kovář byl zase štístkem

Útočník Jan Kovář z Plzně byl trumfem Chomutova. „Ani moc nevím, jak se ten můj start zrodil. Prostě se chomutovské vedení domluvilo s mým agentem, podepsalo se to a dozvěděl jsem se o tom v neděli večer, když jsem byl na večeři. Předtím jsem se trošku udržoval v kondici," povídal reprezentační útočník, který se pak v sedmém finále blýskl třemi asistencemi. „O vítězství rozhodli i jiní kluci. Jsem rád, že jsem tím štístkem, které pomáhá vyhrát finále první ligy. Předloni jsem byl v Chomutově, loni v Ústí a letos v Chomutově. A pokaždé tyto týmy šly do baráže o extraligu," připomněl Kovář.

Na ledě se potkával s řadou extraligových hráčů, kteří vypomáhali oběma severočeským rivalům. „Se všemi se známe. Byli jsme spolu i na mládežnických reprezentacích, jsme jedna generace," komentoval přítomnost řady hráčů ročníku 1990 a mladších v kádrech Chomutova a hlavně Ústí.

Kováře nyní čeká reprezentační kemp. „Chtěl bych zabojovat nejen o post třináctého útočníka pro mistrovství světa, ale o základní sestavu. A doufám, že se v kádru udržím co nejdéle," dodal plzeňský forvard.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články