Hlavní obsah

Zaplavilo nás ticho, zklamání a smutek, řekl ústecký Roubík po prohraném finále

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecký útočník Jaroslav Roubík ovládl statistiky produktivity I. hokejové ligy. V základní části nasbíral 26 gólů a připsal si 32 asistencí, v play-off přidal dalších 10 gólů a 9 asistencí. Ani tato skvostná individuální bilance ale nepomohla týmu k vysněnému postupu do baráže o extraligu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zklamaní hokejisté Ústí nad Labem po finále 1. ligy

Článek

„V sedmém zápase finále proti Chomutovu chyběly centimetry, abychom dali vítěznou branku. Rozhodoval i kousíček štěstí, které jsme neměli. V kabině tak po vyřazení zavládlo ticho, obrovské zklamání, smutek. Všechno, co se dá, tak tam bylo," klopil zrak Roubík.

„Sérii zlomila přestřelka v Chomutově, kde jsme prohráli 6:7 v prodloužení. Kdybychom vyhráli, finále by dostalo jiný rozměr. V dalších zápasech jsme byli až moc často na trestné lavici. Narazila na sebe dvě silná mužstva," líčil ústecký útočník.

Za Ústí i Chomutov nastoupily v play-off posily z extraligy. A tak se v ústeckém dresu třeba objevili J. Krejčík a T. Hertl ze Slavie, J. Káňa a Voráček z Vítkovic, Majdan a Kousalík z Litvínova, Dan Růžička z Plzně, odkud se vrátil i Havlíček. „Vedení se snažilo dělat, co mohlo a shánělo kvalitní hráče. Tomu se nemůžeme divit," pravil Roubík.

Orct by rád pokračoval

Dvaačtyřicetiletý brankář Zdeněk Orct přiznal, že věřil v úspěch. „V mém věku jsem opravdu měl pozitivní dojem, že to dobře dopadne. Bohužel jsem se mýlil. Pořád se ale vracím k druhému zápasu v Chomutově, kde jsme vedli 3:0 a za tři minuty jsme náskok ztratili. V tom byl rozdíl mezi naším mužstvem a extraligou. A pak nás položil sedmý zápas. Vím, že se hraje vabank, ale já je snad zažil jen tři v celé kariéře," povídal gólman.

Jaké má plány? „Osobně si myslím, že bych ještě rok odchytal. Zdraví mi drží a fyzicky se necítím dole. Jestli bude o mě zájem? To nevím. V Ústí mi končí smlouva koncem dubna," řekl Orct.

Reklama

Související témata: