Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 4:3Stav série 2:1Chomutov doma vyválčil v baráži výhru. Piráti se ujali vedení v sérii

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova hned na první pokus využili v baráži o extraligu domácí prostředí, v němž porazili Mladou Boleslav 4:3. V sérii se tak ujali vedení 2:1. Na vítězství Pirátů se dvěma góly podílel Milan Kraft.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hokejistů z triumfu v 1. lize

Článek

Už v polovině druhé minuty se proti pravidlům provinil hostující Tomas a posadil domácí na koně, neboť následnou přesilovku zužitkoval Jíra. Šance Mrázka a Gajovského poté přišly vniveč a místo navýšení náskoku Mladá Boleslav vyrovnala, když se rovněž v přesilovce trefil pod horní tyčku Chaloupka.

V 18. minutě zužitkoval Podkonický pohotově přihrávku od zadního hrazení a poslal hosty do vedení, ovšem domácím vyšel závěr úvodní třetiny. V signalizované početní výhodě oslovil Grof precizní přihrávkou místo avizované střely Krafta a tomu stačilo k vyrovnání skóre čtyři sekundy před přestávkou trefit prázdnou branku.

Na začátku druhé části měli Středočeši k dispozici 108 sekund přesilovky pět na tři, v níž Mozíka vychytal parádním zákrokem gólman Řehoř, ale to bylo ze strany Bruslařského klubu vše. I proto, že právě Mozík putoval po zbytečném faulu na trestnou lavici. Ve 28. minutě přišel snadno ke svému druhému gólu Kraft, jenž dorážel opět do prázdné branky.

Zanedlouho mohlo být znovu vyrovnáno. Balaštík se ocitl tváří v tvář Řehořovi, domácí hrdina byl však v tomto souboji úspěšnější. Selhání mohlo mladoboleslavského kanonýra mrzet o to víc, že závěr třetiny patřil opět Chomutovu. Dvougólový rozdíl zařídil 14 sekund před sirénou Pavlas.

Třetí dějství se hrálo převážně v obranném pásmu domácích. Ty mohl uklidnit Seman, jenže z mezikruží mířil pouze do gólmana Hübla. Hruška poté pálil do tyče a přišel trest - ve 49. minutě propálil vše před sebou Rýgl. Vzápětí sahali hosté po vyrovnání po pěkné kombinační akci, na jejímž konci byl Balaštík, jenže podle videorozhodčího puk brankovou čáru nepřešel. Domácí pak přežili několik závarů a další Balaštíkovu možnost a těsné vítězství už si vzít nenechali.

vov ura

Baráž o hokejovou extraligu:
Chomutov - Ml. Boleslav 4:3ON-LINE
Branky a nahrávky: 3. Jíra (Pulpán, Kraft), 20. Kraft (Grof, Sikora), 28. Kraft (Pavlas), 40. Pavlas (Jíra, Kraft) - 15. Chaloupka (Výborný, Balaštík), 18. Podkonický (Chaloupka, Tomas), 49. Rýgl (Mikulík, D. Výborný). Rozhodčí: Minář, Baluška (SR) - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 7:10, navíc Mikulík (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Chomutov: Řehoř - Pulpán, Pavlas, Havíř, Mrázek, Grof, Macháček, Jillson - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, M. Procházka, Lapšanský - Gajovský, Diviš, F. Seman - Ondřej, Sikora, Hromas - Endál. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic
Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Chaloupka, Beňovič, Žabka, Hay, Dudáš, Rýgl, Mozík - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Tomas, Podkonický, Goertzen - Bahenský, Stieler, Pabiška - Nouza, Loskot, Lenc. Trenéři: Novák a Hiadlovský.

Reklama