Hlavní obsah

Byl to můj nejdůležitější gól, kvitoval Pavlas druhou výhru Chomutova

Chomutov

Hokejisté prvoligového Chomutova zdolali ve třetím zápase baráže tým Mladé Boleslavi 4:3 a ujali se vedení v sérii. Na všech gólech vítězů se podílel kapitán mužstva Milan Kraft, který ke dvěma brankám přidal i stejný počet asistencí. Vítěznou trefu si připsal obránce Aleš Pavlas čtrnáct vteřin před koncem prostředního dějství.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z branky.

Článek

„Moc gólů nedávám, takže si ho moc cením. Je to dosud můj nejdůležitější zásah v sezóně. Momentálně razíme cestu, že je jedno, kdo tu branku dá. Proto musím zdůraznit, že i na mém gólu se podíleli kluci, kteří stáli na brankovišti a parádně clonili gólmanovi. Za stavu 4:2 jsme doufali, že už neprohrajeme, ale v závěru nás hosté pořádně zmáčkli. Naštěstí jsme se ubránili a nepřipustili větší drama," líčil Pavlas.

V jednu chvíli Chomutovským zatrnulo, když rozhodčí u videa zkoumali, jestli Boleslav nedala gól. „Hráči, kteří byli na ledě, tvrdili, že to byla tyčka. Naštěstí se to potvrdilo. Kdyby hosté srovnali na 4:4, bylo by to těžké," líčil zkušený bek, který se vrátil na led po nedávném otřesu mozku. „Prognózy byly horší. Dal jsem se ale slušně do kupy a na zranění nemyslím. Cítím se dobře," pravil Pavlas.

"Boleslav na nás vlítne"

Příznivý vývoj série nepřeceňuje. „Jsme trošku ve výhodě, ale respektujeme pořád sílu soupeře. Boleslav na nás v pátek asi pořádně vlítne. Bude to znovu boj. Musíme do toho jít s pokorou, obětavostí a věřit v to, že naše síly a schopnosti jsou takové, abychom Boleslav znovu porazili," uvažoval obránce.

Oba týmy mají své lídry - Severočeši už zmíněného Krafta a Středočeši kanonýra Balaštíka. „Milan Kraft je neskutečně šikovný hráč s bohatou kariérou. Jsme rádi, jak nás táhne zápas od zápasu. Myslím si, že kromě Balaštíka jsou nebezpeční i další hráči Boleslavi. Ale chceme se soustředit hlavně na vlastní výkony v obraně i v útoku. Série bude třeba ještě dlouhá a víme, že Boleslav umí v baráži chodit. K postupu potřebujeme zdolat ještě dva krůčky," dodal Pavlas, který hrál naposledy v extralize před třemi lety za Kladno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články