Hlavní obsah

Boleslavský Mikulík rozhodl v nájezdech a pak děkoval manželce za podporu

Josef PešoutSport.czPrávo

Mladoboleslavský hráč Milan Mikulík dává rozhodující gól při samostatných nájezdech, vzadu chomutovský brankář Milan Řehoř.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský Milan Mikulík dává rozhodující gól při samostatných nájezdech, vzadu chomutovský brankář Milan Řehoř.

Článek

„Měli jsme špatný začátek zápasu. Nájezdy jsou vabank, buď to vyjde, nebo ne. Jsem rád, že se mi podařilo proměnit hned první nájezd, což nás trochu uklidnilo. Jakmile jsem si všiml, že brankář kleká na led, dotáhl jsem akci do konce. A při třech penaltách soupeře nás skvěle podržel gólman Jarda Hübl. Musím poděkovat i svojí manželce, která za mnou přijela i s oběma dcerami. Chtěl jsem urvat to vítězství i pro ně, protože mě podporovali," usmíval se Mikulík.

A prozradil, že velké slovo měl v kabině sportovní manažer Milan Hnilička. „Vzal to na sebe. Řekl nám perfektní rady, kterými jsme se řídili. Jako bývalý brankář nám poradil i při nájezdech. Věděl, co by na Řehoře mohlo platit. Ale bylo to i o štěstí. Uvědomili jsme si, že jsme tak jako na konci měli hrát od začátku utkání a nemuselo z toho být takové drama," líčil boleslavský střelec.

Co čeká od dalšího vývoje série? „Zdá se mi, že Chomutovu docházejí síly. V prvoligovém play-off museli absolvovat po sedmi zápasech v semifinále i finále a asi je to znát. Ale pořád k nim máme respekt. Věřím, že jsme schopni v neděli doma vyhrát, abychom jeli k dalšímu zápasu ve výhodě. Tu extraligu musíme pro Boleslav udržet," mínil Mikulík.

Dá se říci, že je barážovým specialistou. Několikrát hrál baráž za Ústí, třeba i loni právě proti Boleslavi. „I když jsem z Ústí přestoupil do týmu rivala, v ústeckém klubu mám pořád známé. A někteří ústečtí kluci mi psali, ať Chomutov porazíme. Ale nezáleží jen na hecování, ale na výkonech na ledě," dodal boleslavský útočník.

Chomutovský útočník Petr Jíra litoval ztráty dvoubrankového náskoku. „Znovu se ale potvrdilo, že ani takový rozjezd v této sérii nic neznamená. Přestali jsme na chviličku hrát a bylo to z 2:0 rázem 2:2. V prodloužení jsme měli dva šance a nájezdy jsme pak nezvládli. Ale jsme zvyklí na vyhecovaná utkání a jedeme dál. Očekávám v Boleslavi zase podobně vyrovnanou bitvu," zamýšlel se útočník Severočechů.

Reklama

Související témata: