Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:3Stav série 3:3Mladá Boleslav vyhrála v Chomutově, baráž rozhodne sedmý zápas

Praha
Aktualizováno

V úterý se mohl v Chomutově slavit návrat domácího týmu do nejvyšší soutěže, ale nakonec může být všechno jinak. Domácí Piráti prohráli v baráži o hokejovou extraligu s Mladou Boleslaví 2:3 a série je srovnána na 3:3 na zápasy. Rozhodne až sedmý rozhodující zápas ve čtvrtek na ledě Mladé Boleslavi.

Foto: Radekl Petrášek, ČTK

Jakub Čutta z Mladé Boleslavi a Aleš Pavlas z Chomutova (vpravo).

Článek

V nové chomutovské aréně bylo vyprodáno, ale aktivnější byli od začátku zápasu hosté. Piráti se dostali do hry až při vyloučení Podkonického, ale přesilovka jim vůbec nevyšla. Navíc se vzápětí museli sami bránit a boleslavští jim předvedli, jak s početní výhodou správně naložit. Vyloučení Hromase potrestal Tomas, jemuž stačilo trefit odkrytou branku.

V 16. minutě prokličkoval před branku domácí Hruška, ale brankář Hübl nadvakrát jeho střelecké pokusy vyrazil do bezpečí. Ještě před první pauzou zápas skončil pro jeho spoluhráče Lapšanského po faulu kolenem v podání Drábka a slovenský forvard musel led opouštět na nosítkách.

Chomutovští hráči se snažili tlačit do šancí, ale nedokázali potrestat ani chybné rozehrávky Hübla. Na druhé straně gólman Řehoř zlikvidoval velkou příležitost Balaštíka. V 25. minutě fanouškům v hale podruhé zatrnulo, tentokrát skončil na nosítkách po nevinném střetu u mantinelu hostující Loskot. Krátce poté následovala velká akce domácích, kdy Hruška vybídl ke skórování Havíře, ale Hübl vystavil jeho dorážce beton včas.

Boleslavský gólman zářil i při šancích Gajovského a Diviše, kapituloval až při přesilovkové kombinaci , kdy už Jíra střílel do prázdné brány. Po dvou minutách však Piráti znovu prohrávali, úspěšným střelcem byl obránce Žabka. Domácí ale před poslední třetinou stihli podruhé odpovědět a znovu to bylo po kombinaci téměř až do prázdné brány - šest vteřin před přestávkou vyrovnával Kraft.

Uběhla polovina třetí třetiny a Boleslav potřetí v zápase vedla. Střelu Pabišky ještě domácí gólman vyrazil, ale proti dorážce Balaštíka už neměl nárok. Piráti se pustili do další ofenzívy, ale Kraft při důrazu v brankovišti neuspěl a ke třetímu vyrovnání v zápase nevedl ani závěrečný tlak při hře bez brankáře.

Šestý barážový zápas o postup do extraligy
Chomutov - Ml. Boleslav 2:3on-line
Branky: 34. Jíra, 40. Kraft - 11. Tomas, 36. Žabka, 50. Balaštík
Chomutov: Řehoř - Pulpán, Pavlas, Havíř, Macháček, Rutta, J. Mrázek, Bartejs - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Jan Kovář, Milan Procházka - Ondřej, Sikora, Hromas - Lapšanský, Diviš, F. Seman. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Drábek, Chaloupka, Mozík, Dudáš - Nouza, D. Výborný, Mikulík - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Stieler, Goertzen - Loskot, Jiránek, Tomas. Trenéři: Novák a Hiadlovský
Stav série: 3:3

Reklama

Související témata: