Hlavní obsah

Pět úspěšných baráží po sobě. Štěstí se na mě lepí, radoval se Gajovský

Barážové štístko. Tak si může říkat hokejový útočník Nikola Gajovský. V posledních pěti letech hrál stejný počet baráží o extraligu a pokaždé stál na vítězné straně! Nejprve pomohl Mladé Boleslavi k postupu přes Ústí nad Labem, potom byl třikrát u záchrany Středočechů mezi elitou a letos postoupil s Chomutovem na úkor Mladé Boleslavi. A ke všemu si radostné pocity užíval na boleslavském ledě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nikola Gajovský s pohárem pro vítěze 1. ligy

Článek

Považujete se za muže štěstěny?

Do této doby jsem to moc nebral v úvahu. Ale po páté vítězné baráži to už musím brát trochu jinak a budu na to štěstí asi věřit (úsměv).

Čím si tu bilanci vysvětlujete?

Zřejmě se na mě štěstí pořád lepí. Ale doufám, že jsem tu svoji barážovou sérii ukončil a další už hrát nebudu. Nemuselo by to vycházet donekonečna.

Jaké to je uzavírat ligovou sezónu zpravidla skoro až na konci dubna?

Hlavně moc dlouhé. Hrajete od srpnové přípravy v kuse devět měsíců. Je to náročné nejen na kondici, ale i na psychiku. Ale zatím jsem to zvládal.

Cítíte satisfakci za to, že vás loni Boleslav pustila z extraligového kádru?

Prožil jsem v Boleslavi velkou část dosavadní kariéry. Před rokem mě vyměnili za Hrdela. Klubu jsem ani při odchodu sestup nepřál, ale mám dojem, že si o to koledovali. Jinak se nemohu ohlížet na to, proti komu hraji. Dalo se čekat, že se přece jen časem nějaký klub najde, kdo tu Boleslav porazí.

Jste znalcem obou klubů. Co rozhodlo o osudu baráže?

Mohu říci, že Boleslav měla v kádru šikovnější a lepší hokejisty, ale neměla na rozdíl od nás bojovníky. To je můj názor. Pro nás hovořila i víra ve vlastní síly a v postup.

Jak se těšíte na léto?

Dáme si zaslouženou dovolenou a uvidím, co dál. Chtěl bych v Chomutově zůstat a bojovat o místo v kádru pro extraligu.

Reklama