Hlavní obsah

Šindel si vzal dvojroli, bude trenérem i sportovním manažerem Ústeckých Lvů

Ústí nad Labem

Dvojroli na sebe přijal od počátku května hokejový harcovník Jaromír Šindel. K dosavadní práci sportovního manažera Ústeckých Lvů si přibral ve stejném prvoligovém klubu i post hlavního trenéra. Na střídačce tak bude mít rozhodující slovo poté, co u týmu skončili kouč Rosol i asistent Skrbek. Neúspěšný finalista první ligy zahájil ve středu pod Šindelovou taktovkou letní přípravu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Šindel

Článek

„Nastavili jsme nový systém. Zodpovědnost přijímám na sebe, ale tím, že mám kumulované funkce, počítám i se zapojením dalších lidí do trenérské práce s mužstvem. K dispozici bude ještě trenér Jiří Mička, který by měl přijít v pondělí, a ještě asistent, patrně Tomáš Mareš," prozradil Šindel.

Proč si vybral do trenérského štábu právě bývalého hradeckého kouče Mičku? „Hledali jsme někoho se zkušenostmi z první ligy. Pan Mička byl v Hradci Králově až do letošního jara pět let, a to je dostatečná praxe pro charakter týmu, jaký budeme mít nastavený," vysvětlil Šindel.

Jeho předností v práci by měl být fakt, že se podílí i na skladbě hráčského kádru. „Věřím, že si hráči navzájem sednou. Novým kapitánem byl demokraticky zvolen Jaroslav Roubík. V Ústí je rok a půl a pořád má obrovský potenciál, aby byl pilířem týmu. Snad by měl Roubík v kapitánské roli nahradit Honzu Alinče, jenž jde do Slavie," uvažoval trenér a manažer.

Dojde k zúžení kádru

Jak se na Ústí projeví ztížené ekonomické podmínky? „V tom, že nás bude méně. Ekonomická úspora spočívá v zúžení kádru. Dosud jsme měli zabezpečeno smlouvou pětatřicet hráčů, tolik si jich teď nemůžeme dovolit. A jestli přijdou posily? Záleží na případných odchodech a dalším pohybu, což je otázka těžkého boje přes léto," usmál se Šindel.

Jaký hokej chtějí ústečtí produkovat? „Někteří hráči dostanou větší prostor než dosud. Člověk loni často slyšel, že ten hrál málo přesilovek a další že nehrál vůbec. Teď budou mít šanci dokázat, proč jsou v kádru. Určitě ale nebudeme mít čtyři pětky s hráči s vysokými smlouvami. Do mužstva zapojíme i juniory. Zkusíme hrát agresivněji a nejen předvádět pěkný hokej, který ale v konečném důsledku nikam nevede," naznačil trenér a manažer.

Cíle týmu? „Každopádně nechceme hrát na spodku tabulky, ale hodláme patřit do první čtyřky," tvrdil Šindel.

Nový generální manažer klubu Jan Klobouček se rovněž vyjádřil ke zdvojené pozici Jaromíra Šindela: „Bude mít dvě funkce, ale jeden plat. I to hrálo roli. Myslím, že to není špatná idea. Viděl jsem to i v jiných klubech." A co vazby na Litvínov? „Nechceme být jeho farmou, ale určitě dojde k nějaké spolupráci, na které se už pracuje."

Reklama