Hlavní obsah

Roubík střelecky znovu táhne Ústecké Lvy

Kapitán ústeckých hokejistů Jaroslav Roubík je stejným tahounem mužstva jako v minulé sezóně. Svou vůdčí roli potvrzuje i osobními statistikami, když k pěti gólům přidal i stejný počet asistencí. A měl takříkajíc prsty ve více než polovině z osmnácti branek, které Lvi dosud v první lize vstřelili.

Článek

„Jsme v popředí tabulky, ale nezáleží nám na tom, jestli jsme první nebo třetí. Prostě sbíráme body a víme, že to hlavní přijde v play-off.  V létě odešla z Ústí spousta hráčů. Ti nejlepší i do extraligy. Nebudu ale spekulovat, kdo nám z nich chybí nejvíce. Bereme to tak, že se snažíme hrát jiný hokej," tvrdí Roubík.

Nemrzí ho, že rovněž nezamířil do extraligy? „Tak nad tím neuvažuji. Zůstal jsem prostě v Ústí a chci týmu pomoci," prohlásil zkušený střelec.

Ústečtí Lvi disponují i nadále solidním kádrem. „Máme dobré lajny, které dovedou v případě potřeby vzít zodpovědnost na sebe, takže nejsme týmem jednotlivců. Do mužstva zapadli i noví kluci, kteří předtím nebyli tolik herně vytěžovaní," přemítal Roubík.

Ve středu hostí ústecký celek na domácím ledě HC Olomouc. A v sobotu čeká na severočeský soubor duel v Mladé Boleslavi. Potkají se asi dva největší favorité soutěže, přičemž Středočeši na jaře spadli z extraligy a netají se touhou po návratu. „Vím, že tyto dva celky se střetávaly už v baráži o extraligu, ale nejde o nějaké vzpomínky. Kádry na obou stranách se proměnily. Bude dobré si vyzkoušet hru proti kvalitnímu soupeři. Zápas nám napoví, jak na tom reálně jsme," dodal ústecký útočník.

Reklama

Související témata: