Hlavní obsah

Real touží po Beckhamovi, nabízí i Figa

PRAHA

Španělský velkoklub Real Madrid si dělá zálusk na další hvězdu evropského fotbalu - anglického kapitána Davida Beckhama. Úřadující šampióni milionářské Ligy mistrů připravují pro dosavadního Beckhamova zaměstnavatele Manchester United balík 40 miliónů liber (téměř 2 miliardy korun).

Foto: koláž Novinky

Luis Figo (vlevo) se chmuří. Real Madrid pokukuje po hvězdě Manchesteru United Davidu Beckhamovi a portugalský záložník by mohl být součástí transakce.

Článek

Nejedná se jen o plané spekulace, zájem o fotbalovou celebritu totiž potvrdil sportovní šéf Realu Jorge Valdano. A to je muž, který již do Madridu přivedl Ronalda, Zinedina Zidana či Luise Figa. I když právě posledně jmenovaný je podle některých zdrojů také ve hře, Real ho možná přihodí k peněžnímu odstupnému.

"Nákup Beckhama by měl být pokračováním našich velkých nákupů z minulých sezón," citoval španělský tisk Valdanova slova.

Opatrný Beckham

Bitvě peněz ale bude předcházet velký souboj na fotbalovém hřišti. Právě s Manchesterem změří Real síly ve čtvrtfinále Ligy mistrů. I proto Valdano brzdí: "Nechci o našem zájmu o Beckhama příliš hovořit, právě proto, že nás čeká vzájemný souboj. Nechceme Davidovi uškodit, nehodláme vyvolávat nějakou nevraživost a zvyšovat napětí mezi mužstvy."

Beckham se k zájmu nejlepšího evropského celku vyjadřuje velice opatrně. "Pro každého fotbalistu by bylo poctou obléci dres Realu Madrid. Mají skvělé hráče a velkou tradici," prohlásil neurčitě anglický kapitán pro deník The Sun.

Peníze nejsou problém

Beckham v minulé sezóně podepsal na Old Traffordu novou smlouvu, kterou si jej Manchester pojistil do léta roku 2005 a která mu nabízí týdenní plat ve výši 70 tisíc liber.

Avšak hráčovy rozpory s koučem Fergusonem jsou veřejným tajemstvím, nedávno rozzuřený trenér dokonce svou hvězdu poranil nakopnutou kopačkou. Výše platu pro Real také není žádnou závažnou překážkou, podle některých informací nabídne Beckhamovi týdně až šestimístnou sumu.

A to už jsou velmi pádné důvody, aby si anglická megastar vydupala přestup...

Reklama

Související témata: