Hlavní obsah

Budějovice zatím licenci od Mostu nemají, Bělohlav je ale v klidu

České Budějovice

Nově budovaný českobudějovický hokejový klub zřejmě ještě nemá jistotu, že získá prvoligovou licenci od Mostu. Severočeský celek, který má dlouhodobě ekonomické potíže, jedná rovněž o spolupráci s extraligovým Litvínovem a mohl by se stát jeho farmou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Českých Budějovic se radují ze vstřelení gólu na ledě pražské Slavie.

Článek

Podle bývalého útočníka Radka Bělohlava, který se angažuje s dalšími bývalými hokejisty v záchraně hokeje v Českých Budějovicích po odchodu HC Mountfield do Hradce Králové, má nový tým CB Hokej 2013 s Mostem dohodu o smlouvě budoucí. Ve středu rada města rozhodla, že právě tento klub získá do pronájmu zimní stadión v Českých Budějovicích, o který usiloval také konkurenční Motor České Budějovice. Ten má licenci na první ligu od Hradce Králové.

Mostecký manažer Bohumil Slavíček ve čtvrtek uvedl, že zatím nepadlo rozhodnutí, kterou variantu klub zvolí. "Vedení se snaží najít to nejlepší řešení pro další chod klubu. Jedním z řešení se nabízela, nebo stále ještě nabízí, varianta prodeje licence do Českých Budějovic a následná ekonomická stabilizace klubu ve druhé lize. Druhým možným řešením je úzká spolupráce s HC Verva Litvínov," uvedl Slavíček v prohlášení.

V současné době prý klub s Litvínovem intenzivně jedná. "Nabízí se velmi reálná možnost, že se náš klub stane farmou Litvínova. V případě, že budou jednání úspěšná, dojde ze strany litvínovského klubu k pomoci jak po sportovní stránce, tak i po stránce ekonomické," řekl Slavíček. Po minulé sezóně podle něj Mostu zbývá uhradit ještě 30 procent dluhů.

Podle Bělohlava však Slavíčkovo prohlášení nemůže nic změnit na tom, že České Budějovice nakonec licenci získají. "My jednáme s panem (Valentinem) Korolem a to je jednatel klubu. Vyjádření pana Slavíčka nás proto příliš nezajímá. S jednatelem HC Most jsme podepsali smlouvu o smlouvě budoucí, která nám zajišťuje získání licence na první ligu," řekl ČTK Bělohlav. Dodal, že se v nejbližší době sejde s Korolem a záležitost dotáhnou do konce. Bělohlav proto vůbec nepochybuje o tom, že subjekt spojený s jeho osobou bude v následující sezóně hrát v Českých Budějovicích první ligu.

Reklama