Hlavní obsah

Fanoušci Jihlavy se skládají na nákup práv na Ujčíka, ten zatím smí za Duklu i hrát

Před týdnem obě strany pálily ostrými a na situaci ohledně Viktora Ujčíka měly odlišné názory, nyní ale hokejové Vítkovice a Jihlava našly společnou řeč. Ostravané povolili jednačtyřicetiletému útočníkovi, kterému v klubu po sezóně vypršela smlouva a nová mu nabídnuta nebyla, do příštího pátku trénovat i hrát zápasy za Duklu. Ta následně, pokud o Ujčíka bude stát, zaplatí extraligovému celku tabulkové odstupné ve výši 314 tisíc korun. Na uhrazení sumy se už skládají i jihlavští fanoušci...

Foto: www.hcdukla.cz

Viktor Ujčík v dresu Dukly Jihlava, ale s helmou i kalhotami Vítkovic.

Článek

Poněkud překvapivý ústupek od Vítkovic, které doslova běsnily, když zjistily, že Ujčík koncem července zasáhl v dresu Dukly do přípravného duelu s Pardubicemi, ve kterém dokonce i skóroval.

„Dělám hokej dvacet let, ale ještě jsem se nesetkal s tím, že by hráč někam přišel a normálně tam nastupoval bez dohody s předchozím klubem. Vůbec by mě nenapadlo, že by mohl nastoupit. Vezměte si, kdyby se Ujčík v zápase zranil. To by Jihlava hned ztratila zájem a řekla, že ho nechce. To přece nejde takhle dělat," čertil se tehdy v rozhovoru pro Sport.cz vítkovický generální manažer Petr Husička.

Jihlavská generalita od počátku nezpochybňovala nárok Vítkovic na tabulkové odstupné, to však chtěla zaplatit až tehdy, kdy bude mít absolutní jistotu, že Ujčík pro své časté problémy s koleny zvládne zápasovou zátěž.

Rozhodnout se Ujčík musí do 16. srpna

„Jsem rád, že jsme se domluvili a Viktor dostal prostor na to, aby vyzkoušel plnou tréninkovou a zápasovou zátěž. Mám o jeho služby zájem a v případě, že se rozhodne pokračovat v kariéře a hrát za Duklu Jihlava, jsem připraven dostát závazkům vůči klubu HC Vítkovice Steel vyplývajících z řádů ČSLH," uvedl pro oficiální stránky Jihlavy jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Jihlavský odchovanec Ujčík se musí do 16. srpna rozhodnout, jestli je schopen pokračovat v hráčské kariéře a zda po osmnácti letech znovu oblékne dres Dukly v soutěžním zápase. Pakliže dá souhlas, na postoupení hráčských práv jsou připraveni přispět i jihlavští fanoušci, kteří už dokonce zřídili transparentní účet, kam můžou jednotlivci posílat své finanční příspěvky.

„Chceme tímto způsobem pomoci svému klubu při nákupu práv Viktora Ujčíka. Proto jsme zřídili tento transparentní účet, na který mohou fandové posílat případné finanční dary, aby tak ulehčili finančnímu zatížení klubu způsobenému právě nákupem jeho práv," vysvětluje viceprezident Fan Clubu Dukly Jihlava Lubomír Böhm.

„Zaslané dary budou po uzavření účtu, pravděpodobně na přelomu září a října, veřejně předány při domácím zápase Dukly formou šeku přímo Viktoru Ujčíkovi a jednateli klubu Bedřichu Ščerbanovi," doplňuje Böhm a tvrdí, že s ochotou přispět se na něj obrátili třeba i příznivci Chomutova nebo lidé z Prahy. Během několika prvních dnů po zřízení účtu fanoušci zaslali částku 15 tisíc korun.

Reklama