Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic budou hrát první ligu jako HC Motor

České Budějovice

Pod názvem HC Motor České Budějovice vstoupí do první ligy obnovený klub z jihočeské metropole. Vrací se tak k tradičnímu jménu, které se s hokejem na jihu pojilo dlouhé roky minulého století. Nový název dnes oznámili představitelé klubu před přípravným zápasem s extraligovým Kladnem. Ve znaku Motoru bude v modrém kruhu rudé písmeno M a nad ním letopočet 1928. Ten připomíná rok, kdy se hokej v jihočeské metropoli začal hrát.

Foto: Petr Horník, Právo

Kolem Aleše Kotalíka začal vznikat nový tým.

Článek

Obnovený českobudějovický klub vzniknul ze společnosti CB Hokej 2013, když město v červnu opustil extraligový Mountfield. Ten se kvůli sporům s radnicí přesunul do Hradce Králové. Tam odešel prakticky celý kádr mužstva. V Českých Budějovicích zůstal jen Aleš Kotalík, kterému skončila s Mountfieldem smlouva. Kolem bývalého útočníka Buffala pak začal vznikat nový tým.

O následnictví hokeje v Českých Budějovicích v úvodu usilovaly dva subjekty. Kromě CB Hokej 2013, jenž dali dohromady bývalí hráči jako Radek Bělohlav, Roman Turek nebo Stanislav Bednařík, se jednalo také o HC Motor. Jeho představitel Zdeněk Caska však před časem nabídl spolupráci subjektu CB Hokej 2013, jemuž se následně podařilo sehnat licenci pro první ligu.

Tým Jihočechů pod vedením Radka Bělohlava se skládá z řady odchovanců českobudějovického hokeje, působí v něm i hokejisté, kteří na jihu Čech v minulosti hráli. Před začátkem dnešního zápasu uspořádali fanoušci českobudějovického hokeje pochod městem. Ten měl podle nich podtrhnout oslavu pokračování více než osmdesátileté historie hokeje ve městě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články