Hlavní obsah

Hráčům běhal mráz po zádech, na první přátelák Budějovic přišlo přes pět tisíc diváků

České Budějovice

O tolika fanoušcích na stadiónu by si mohly leckteré extraligové celky nechat zdát i při soutěžních zápasech. Do budějovické Budvar arény dorazilo na první přípravný zápas nově se rodícího prvoligového týmu proti Kladnu 5132 diváků a samotní hráči neskrývali svůj údiv, jaká atmosféra v hledišti panovala.

Foto: Petr Kraus, facebook HC České Budějovice

Hráči Českých Budějovic za sebou mají první přípravný zápas.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to úplně neskutečný, vůbec jsem to nečekal. I když vím, že budějovičtí fanoušci jsou jedni z nejlepších v republice, čekal jsem tak maximálně dva tisíce lidí. Byl jsem z toho prakticky zaskočený, a když jsem vyjel na led, tak mi šel mráz po zádech," svěřoval se pro oficiální stránky českobudějovického celku dvacetiletý útočník Jiří Bárta.

Byla to v úterý v jihočeské metropoli velká sláva. Tým pod vedením Radka Bělohlava, jenž svou družinu skládá převážně z českobudějovických odchovanců a hráčů, kteří v minulosti klubem prošli, nejprve před začátkem duelu s Kladnem představil oficiální název klubu HC Motor České Budějovice i nové dresy a logo.

V modrém kruhu se vyjímá červené písmeno M a nad ním letopočet 1928 připomínající založení klubu. Motor ve svém názvu České Budějovice používaly v letech 1965 - 1992, nyní se k němu tým, který po odchodu Mountfieldu do Hradce Králové bude hrát v druhé nejvyšší soutěži, vrací.

Šachl: Lidé si to užili na plný koule

A fanoušci při historicky premiérovém zápase nového celku ukázali, jak moc jim na osudu českobudějovického hokeje záleží. Co na tom, že šlo teprve o přípravu. Hala pro téměř šest a půl tisíce fanoušků byla zaplněna z osmdesáti procent!

„I když jsme měli od Aleše Kotalíků (kapitán Českých Budějovic) nějaké avízo, tak nás to strašně překvapilo. My jsme chtěli i počkat na všechny lidi, než se dostanou dovnitř, protože jsme se dozvěděli, že venku ještě čeká spousta lidí na lístek," říkal forvard Petr Šachl, který při Kotalíkově absenci nosil na svém dresu kapitánské céčko.

„My jsme si to chtěli hlavně užít a chtěli jsme hrát pro diváky, kteří si to tady nepochybně zaslouží. Všichni byli napjatí, jak to všechno dopadne a na ten hokej se strašně těšili. Hlavní je, že nakonec zvítězil sport a bylo vidět, že si to lidé užili, jak se říká, na plný koule," ujišťoval Šachl, že prohra 2:5 s Rytíři nikomu nemohla zkazit náladu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články