Hlavní obsah

Hrozné, komentuje Kovář situaci v Budějovicích a brzkému návratu do extraligy nevěří

Ze současné situace, jakým způsobem hokejové České Budějovice přišly o nejvyšší domácí soutěž, mu je smutno. Po pěti letech a skončení smlouvy sice dal Jakub Kovář jihočeskému klubu sbohem a odešel do Jekatěrinburgu, osud tradiční hokejové bašty mu však lhostejný rozhodně není. „Hrozné, hrozné, strašná situace,“ hlesl pětadvacetiletý gólman na reprezentačním srazu v Pardubicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Kovář během tréninku hokejové reprezentace v Pardubicích.

Článek

„K tomu ani není co říct. Možná to někomu ještě ani nedochází, protože lidi tam jsou šťastní, že mají aspoň první ligu," komentuje Kovář přesun extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové a první ligy opačným směrem.

Na jihu Čech vzniká novým tým, který dává dohromady bývalý českobudějovický hráč Radek Bělohlav. Kostru mužstva by měli tvořit odchovanci a hráči, kteří klubem v minulosti prošli. I podle Kováře však nějakou dobu potrvá, než si všechno sedne.

„V tuhle chvíli je nereálné, že by se měl klub v brzké době dostat zpátky do extraligy. Bůhví, jestli se v Budějovicích bude nejvyšší soutěž ještě někdy hrát," myslí si pětadvacetiletý gólman, jemuž po uplynulé sezóně skončila smlouva, a zamířil do Kontinentální ligy do Jekatěrinburgu.

S první ligou by se těžko smiřoval

„Naštěstí jsem už dlouho dopředu věděl, že v Budějovicích pokračovat nebudu. Vůbec si ale nedokážu představit, co bych dělal, kdyby mi ještě smlouva na rok pokračovala. Těžko bych se s tím smiřoval," přiznává na rovinu rodák z Písku.

České Budějovice v přípravě na novou sezónu dosud sehrály čtyři zápasy, v nichž si připsaly jedinou výhru nad druholigovým německým Crimmitschau. Naposledy Motor v úterý podlehl 1:5 Mladé Boleslavi, kterou koučuje František Výborný. Tedy muž, který v letech 2009 až 2012 vedl právě České Budějovice.

„Jižní Čechy mám rád a myslím si, že k Budějovicím hokej patří a má tady tradici, takže by mi bylo líto, kdyby tady nebyl," řekl Výborný pro oficiální stránky Českých Budějovic. „Jsou tady velice kvalitní hráči, takže až se mužstvo dá trochu dohromady, tak společně s přízní diváků a vším okolo bude fungovat," doplnil.

Reklama

Související témata: