Hlavní obsah

Havířov se těší na vyšší soutěž a věří v klidnou záchranu

Havířov

S jasným cílem v podobě poklidné záchrany a hry ve středu tabulky vzhlížejí k začátku prvoligové sezony hokejisté AZ Havířov. Do druhé nejvyšší soutěže se havířovský celek vrátil po tříletém účinkování o patro níže. Klub má na sezonu rozpočet 12 milionů korun a počítá s hráčskou výpomocí sousedních extraligových týmů Třince a Vítkovic.

Článek

Klíčovým partnerem havířovských hokejistů zůstává město, které šestimilionovou dotací pokrývá polovinu rozpočtu. "Vyšší soutěž je ekonomicky náročnější. Rozpočet jsme museli navýšit přibližně o čtyři miliony, ale s pomocí města to zvládneme. Díky němu budeme schopni hrát důstojnou roli. Hlavně kvůli našim fanouškům jsme rádi, že postup do první ligy se povedl," uvedl na tiskové konferenci prezident klubu Jaroslav Mrowiec.

Havířov chce i v kvalitnější lize jít cestou zařazování vlastních odchovanců, kterou nastoupil po krachu předchozího subjektu v roce 2010. Díky geografické poloze chce navíc blíže spolupracovat s extraligovými kluby Třincem a Vítkovicemi, které by do Havířova mohly posílat méně vytížené hokejisty na rozehrání.

"Ta spolupráce se nabízí, ale naše celková filozofie se nadále bude opírat o výchovu vlastních hráčů, na které chce i v budoucnu Havířov sázet," řekl Mrowiec.

Třinec do AZ uvolnil například ostříleného beka Lubomíra Vosátka a Petra Bezušku, na střídavý start pak zadáka Jakuba Kaniu a útočníky Rostislava Marosze a Davida Roupce. Z vítkovické juniorky zatím dorazili obránci Zdeněk Deutsch a Jiří Klimíček, kádr doplnili také borci s extraligovými zkušenostmi Jaroslav Koma (Brno) a Jakub Šlahař (Zlín).

"S doplněním kádru jsem spokojený. Úspěšný základ, který vybojoval postup, zůstal z velké části zachován, ale i nějaké doplnění muselo přijít. Máme vyrovnané čtyři pětky a věřím, že budeme konkurenceschopní," dodal kouč Jan Daneček.

Reklama

Související témata: