Hlavní obsah

Kouč Soudek prožil v Kadani vítěznou premiéru

Kadaň

Do první hokejové ligy se vrátil zkušený trenér Karel Soudek, který si odbyl úspěšnou premiéru na střídačce SK Kadaň. A to při vítězství 3:2 na ledě Slovanu Ústí nad Labem, patřícího v minulých letech k předním klubům soutěže. „Ale po prvním kole nemůžeme dělat žádné závěry,“ nepropadl Soudek nadšení po vydařeném vstupu do soutěže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Milan Řehoř ještě v dresu Chomutova.

Článek

Bývalý obránce Českých Budějovic a Sparty koučoval v minulosti Znojmo v první lize i v mezinárodní EBEL lize. „První liga se za několik posledních let možná změnila, uvidíme, co přinese právě odstartovaný ročník. V Kadani se mi zatím pracuje dobře. Nejsou problémy s posuny hráčů z extraligového Chomutova nahoru-dolů. Věřím, že v případě příznivých výsledků, bude spolupráce ještě lepší," uvažuje Soudek.

Koho by momentálně doporučil z kadaňského kádru do chomutovské sestavy? „Říci si o povolání výš může kdokoliv. Záleží jen na hráčích samotných. Ale jsou většinou mladí na to, aby okamžitě naskočili do extraligy a tam si takříkajíc vodili protihráče. S tím počítat nemůžeme," přemítá kadaňský trenér, který naznačuje i týmové ambice. „Rádi bychom se dostali do play-off. Když budou hráči poctivě pracovat a dělat, co je potřeba, mohlo by se to podařit. Ale ani ostatní celky nespí, takže čekám vyrovnanou soutěž," míní Soudek.

Vrátil se z Kazachstánu

Kadaňskou branku hájí zkušený Milan Řehoř. „Loni jsem si vyzkoušel extraligu v Chomutově. A nedávno jsem se vrátil ze zkoušky v Kazachstánu. Byli jsme tři týdny na báze v Lotyšsku a pak v Bělorusku. Řekli mi, že na testy přijede ještě dalších pět nebo šest brankářů. Trénuje se tam osm hodin, z toho málo na ledě. Se mnou byl v týmu i chomutovský obránce Petr Macháček. Další chomutovský hráč Miroslav Zálešák šel v Kazachstánu do Pavlodaru, kde je slovenský trenér," přibližuje Řehoř.

Gólman se teď soustředí na Kadaň. „Chci tady odvádět výkony, a když se mi to podaří, třeba přijdou i jiné nabídky. Ale nijak se k tomu neupínám a jsem hlavně rád, že mohu chytat," uzavírá brankář.

Reklama