Hlavní obsah

Hokejisty Českých Budějovic bude trénovat Rosol

České Budějovice

Novým trenérem hokejistů Českých Budějovic bude Petr Rosol. Někdejší reprezentant, mistr světa z roku 1985, podepsal s předposledním týmem prvoligové tabulky smlouvu do konce příští sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rosol (nahoře) bude trénovat České Budějovice.

Článek

Jak uvedl Motor v tiskové zprávě, ujme se devětačtyřicetiletý Rosol funkce po dnešním duelu se Šumperkem, který ještě odkoučuje dvojice Radek Bělohlav, Roman Turek.

Rosol ve funkci nahradí Jaroslava Jágra, jenž rezignoval v úterý po pěti porážkách za sebou. Na pozici hlavního kouče se přitom Jágr posunul teprve 14. listopadu, kdy z pozice asistenta vystřídal Bělohlava.

"Petr Rosol byl mezi kandidáty na našeho trenéra číslo jedna, jsme proto velice rádi, že jsme se s ním bleskově dohodli. Je to velice kvalitní trenér a má bohaté zkušenosti i z první ligy," uvedl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Rosol, jehož asistentem bude nadále Bělohlav, naposledy působil jako asistent v Litvínově, kde strávil většinu své aktivní kariéry. V říjnu byl společně s hlavním koučem Vladimírem Jeřábkem odvolán. V první lize vedl Rosol jako hlavní trenér v letech 2009-2012 Ústí nad Labem, s nímž třikrát vyhrál základní část a jednou bojoval neúspěšně v baráži o extraligu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články