Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litoměřice 4:0Hokejisté Mladé Boleslavi ukončili bodovou sérii Litoměřic

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi přerušili ve 29. kole první ligy jedenáctizápasovou bodovou sérii Litoměřic. Bruslařský klub porazil "Kališníky" 4:0 a udržel si osmibodový náskok před Jihlavou v čele tabulky.

Článek

Mladá Boleslav vedla o tři branky po trefách Němečka, Klimenty a Výborného, kteří rozložili své góly do všech tří třetin. Poté měli hosté příležitost zdramatizovat zápas. Útočník Koudelka, který hostuje v Litoměřicích právě z Mladé Boleslavi, však neproměnil trestné střílení a hosté vzápětí nevyužili ani přes minutu trvající přesilovku pět na tři. Definitivní podobu výsledku tak dal pět minut před koncem domácí Musil.

Čisté konto mladoboleslavského Willa napodobil olomoucký Halász, jenž dokonce vychytal druhou nulu po sobě. Hanáci nastříleli díky Selingrovi, Ondruškovi a Hermanovi během necelých osmi úvodních minut tři góly a po další brance v závěru dosáhli na vítězství 4:0.

Na třetím místě tabulky má Olomouc stále ztrátu jednoho bodu na Jihlavu, která v devítigólové přestřelce vyhrála 5:4 na ledě posledního Mostu.

Po sérii pěti porážek a úterním odstoupení trenéra Jaroslava Jágra si připsaly České Budějovice vítězství 5:2 nad Šumperkem. Hosté hned v úvodu ohrozili domácí branku dvěma nebezpečnými akcemi, ale vedoucím gólem skončil první protiútok Jihočechů po 36 sekundách. Další dvě trefy přidal budějovický kapitán Kotalík a teprve potom se prosadili Moravané, kteří využili přesilovku pět na tři. Až do závěru se hrál otevřený hokej s šancemi na obou stranách. Domácí si pohlídali náskok, výrazně je podržel brankář Kůdela.

Hokejisté Ústí nad Labem porazili poprvé v sezoně Medvědy z Berouna. Severočeši měli výborný nástup a v šesté minutě vedli 2:0. Hosté v přesilovce snížili, ale v závěru zápasu přidali domácí další dvě branky a částečně tak odčinili vysokou prohru z derby v Litoměřicích.

První hokejová liga - 29. kolo:
Benátky nad Jizerou - Havířov 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
České Budějovice - Šumperk 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Havlíčkův Brod - Třebíč 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Mladá Boleslav - Litoměřice 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Most - Jihlava 4:5 (2:1, 0:3, 2:1)
Olomouc - Kadaň 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Ústí nad Labem - Beroun 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Reklama

Související témata: