Hlavní obsah

Jediným cílem je záchrana v první lize, říká nový mostecký trenér Mrázek

Most

Neutěšenou situaci na konci tabulky první ligy se hokejový Baník Most pokouší řešit obligátním způsobem. Výměna trenéra nastala u týmu ve vánoční přestávce, takže po odvolaném kouči Leo Gudasovi a asistentu Kamilu Kašťakovi přebírají taktovku 42letý Radek Mrázek a o deset let starší Viktor Lukeš. Jelikož Mostečtí úzce spolupracují s Litvínovem, není divu, že nová dvojice přichází právě z litvínovského klubu.

Článek

Radek Mrázek patří do hráčské generace Reichla, Ručinského, Šlégra, Langa, Čalouna a za Litvínov nastupoval na postu obránce v letech 1989-2003, přičemž se podílel i na dvou stříbrných umístěních týmu ve federální a pozdější české extralize. „Končil jsem v prvoligovém Ústí nad Labem, ale to jsem už měl velké zdravotní problémy. Hned po uzavření aktivní činnosti jsem se dal na trenérskou práci u litvínovské mládeže a poslední dva roky jsem vedl juniorský celek. Počítám s tím, že i po přechodu do Mostu zůstanu u „svých" juniorů. Dospěl jsem k úvaze, jak se to dá skloubit," poznamenal Mrázek pro Sport.cz.

Jaké má první dojmy z nového působiště? „Elán a nadšení jsem pociťoval jen do prvního tréninku. Pak jsem musel lehce opravit svoje představy a přehodnotit postupy v náročnosti. Od 26. prosince trénujeme dvoufázově. Některé kluky jsem už znal, když prošli litvínovskou mládeží. Všiml jsem si, že jim trošku chybí fyzička," vypozoroval Mrázek, který si uvědomuje těžkou pozici Mostu v tabulce.

„Pohled na poslední místo a odstup od mužstev na příčkách před námi, vypadá hrozivě. Bylo by hezké vyhnout se baráži o udržení. Ale pokud se to nepovede a budeme ji muset absolvovat, cíle se samozřejmě nezmění. Tím je záchranu Mostu v první lize. Je to pořád prvoligový klub a vynasnažíme se, aby jím zůstal," podotkl nový mostecký trenér.

Nečekaným faktem je, že v dolních patrech tabulky se pohybuje i celek ČEZ Motor České Budějovice, který nově trénuje ještě nedávný litvínovský kouč a někdejší Mrázkův spoluhráč Petr Rosol. „S Petrem se samozřejmě dlouho známe, ale nevidím nějakou rivalitu mezi Mostem a Budějovicemi. Soustřeďuji se vždy na nejbližší trénink a nejbližší zápas. Takže veškerá naše příprava směřuje k sobotě 4. ledna, kdy hostíme Havlíčkův Brod. Vím, že jsou docela nahoře v tabulce a produkují zajímavý hokej. Ale musíme hledět hlavně sami na sebe a jít krůček po krůčku," dodal Mrázek.

Reklama

Související témata: