Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třebíč 4:2Mladá Boleslav a Olomouc vyhrály v semifinále první hokejové ligy i podruhé

Hokejisté Mladé Boleslavi a Olomouce vyhráli i druhé duely semifinále play off první ligy a ujali se vedení 2:0 na zápasy. Série, jejichž vítězové postoupí do baráže o extraligu, pokračují v pátek a v sobotu v Třebíči a Jihlavě.

Článek

Mladá Boleslav proti Třebíči zopakovala pondělní výhru 4:2, přestože brzy prohrávala 0:2. Už ve 3. minutě otevřel skóre hostující Nahodil, jenž vstřelil první gól Horácké Slavie také v úvodním utkání. O pět minut později navíc Třebíč díky Kautovi využila přesilovku pět na tři. V pokračující klasické početní výhodě však hostům ujel do přečíslení Ovčačík, po jehož kontaktním gólu ještě do první přestávky vyrovnal Vrbata.

Vítěz základní části dokonal obrat před polovinou zápasu, kdy využil sérii dvojnásobných přesilovek tečovanou střelou Nouza. Třebíč v závěrečných dvou minutách hrála přesilovku, kterou vylepšila odvoláním gólmana, ale do prázdné brány se trefil Mikulík.

V Olomouci padl úvodní gól v první přesilovce. Početní výhodu měla domácí Mora, Staněk vypálil od modré, Herman přejel před Rittrichem v pravý čas a Kohouti vedli 1:0. Ve druhé třetině měla Jihlava dlouho převahu, ale střílela z prostorů, které Vošvrdu dlouho neohrožovaly. Ve 31. minutě ale bylo srovnáno. Hubáček vybojoval puk pro Důrase a ten bekhendem zavěsil pod horní tyč. V závěru druhé části hrála Dukla přesilovku, Hubáček mohl dát branku, ale baseballovým pokusem netrefil plachtící puk.

Ve třetí třetině se bojovalo o každý puk, Jihlava měla stále mírně navrch. Ale ve 49. minutě šla do vedení Olomouc. Marosz nahodil puk na branku, kde se odrazil od obránce Dukly Štebiha za Rittrichova záda. Následně hrála Dukla dvě přesilovky za sebou, domácí obě ubránili a po návratu z trestné lavice stanovil konečné skóre 3:1 Kindl.

Semifinále play off první hokejové ligy - 2. zápasy:
Olomouc - Jihlava 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky: 9. Staněk, 49. Marosz, 56. Kindl - 31. Důras. Rozhodčí: Čech, Blecha - Čížek, Kis. Vyloučení: 7:5, navíc Malec (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2971. Stav série: 2:0.
Mladá Boleslav - Třebíč 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Branky: 10. Ovčačík, 16. Vrbata, 29. Nouza, 60. Mikulík - 3. Nahodil, 8. Kaut. Rozhodčí: Mrkva, Přibyl - Klein, Reich. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 2330. Stav série: 2:0.

Reklama