Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 3:2Ostřížek v závěru urval výhru pro Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Marosz (penalta) 1 : 0
12. Kämpf 1 : 1
24. Švaňhal 2 : 1
26. Hromas 2 : 2
59. Švaňhal 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Olomouce zvítězili ve 4. kole baráže o extraligu nad Chomutovem 3:2 díky trefě Davida Ostřížka z 59. minuty a po třetí výhře za sebou se dostali do čela tabulky o bod právě před Piráty. Chomutov vůbec poprvé v baráži prohrál.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Olomouckých hokejistů na archivním snímku.

Článek

Domácí mohli už počítat s uzdravenými Bartoněm a Divišem, Severočechům naopak scházeli beci Pulpán a Rutta, útočník Bomersback a stále i potrestaný Hřebejk. Olomouc se dostala do první šance v šesté minutě a hned šla do vedení. Marosz byl faulován v úniku a nařízené trestní střílení proměnil. Ve 12. minutě bylo vyrovnáno. Kämpf se probil obranou Mory a nadvakrát překonal Halásze.

Úvod druhého dějství přinesl dvě velké šance na obou stranách. Nejprve střílel bekhendem na Halásze Bartečko, na druhé straně neproměnil samostatný únik Pekr. Ve 24. minutě chyboval hostující brankář Růžička v rozehrávce, Jergl chytil jeho vyhození u mantinelu, okamžitě poslal puk před branku na Švaňhala a ten jej uklidil pod břevno.

Piráti ale za dvě minuty vyrovnali. Šagát vybojoval puk za brankou, naservíroval ho Hromasovi, který nabídnutou šanci využil. Ve 35. minutě hráli Hanáci nejprve pět na čtyři a Marosz trefil horní tyč. Pak šel na trestnou ještě Kubinčák a domácí měli 24 vteřin výhodu pěti proti třem. Chomutov se ale ubránil a pak mohl otočit stav. Bartečko jel sám na Halásze, ale neuspěl.

Ve třetí části měla první příležitost Olomouc. Diviš našel volného Švaňhala, ale křídelní útočník tentokrát na Růžičku nevyzrál. Další šance měli Rác a Herman. Hosté odpověděli ostřelováním Halásze při vyloučení Hermana. V 59. minutě domácí rozhodli, když po nahození Jaroměřského tečoval puk za Růžičkova záda Ostřížek. Stav se už v závěrečné power play nezměnil.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Marosz z trestného střílení, 24. Švaňhal (Jergl), 59. Ostřížek (Jaroměřský, Kucharczyk) - 12. Kämpf (Hromas), 26. Hromas (Šagát). Rozhodčí: Lacina, Turčan - Bryška, Lučan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4197.
Olomouc: Halász - Jaroměřský, Cartelli, Houdek, Ondrušek, Staněk, Bartoň, Kadela - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, J. Knotek, Herman - Pekr, Rác, Vodný - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.
Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, M. Jass, J. Stehlík, Malec, R. Havel, Krstev, Bartejs - D. Hruška, Gajovský, Kubinčák - Balej, Jaroslav Svoboda, Bartečko - Šagát, Kämpf, Hromas - Sikora, Račuk, Jíra. Trenér: Beck, Martínek a R. Kaše.

Reklama

Související témata: