Hlavní obsah

Jágr šetří a k Paterovi říká: Nejsme kaskadéři, abychom podepisovali takového hráče

Praha

Provizorní rozpočet je pro hokejové Kladno po pádu z extraligy realitou. A s tím i změny. Přestávají platit i letité vazby, jako je třeba ta, kterou měl Pavel Patera na klub, kde o všem podstatném rozhoduje Jaromír Jágr. Ten teď žije šampionátem, na dálku se ale prostřednictvím webu Rytířů vyjádřil i k aktuálnímu odchodu kladenské ikony do Olomouce, která v baráži na rozdíl od Středočechů uspěla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Patera (uprostřed) na archivním snímku s Janem Hlaváčem při utkání se Spartou

Článek

„Několika hokejistům u nás pokračuje smlouva a ještě není naplněný rozpočet. Nejsme kaskadéři, abychom podepisovali takového hráče po sestupu do první ligy," vyjádřil se Jágr k Paterovi, kterému je stejně jako jemu dvaačtyřicet a nechce ještě končit. „Chápu, kolik sezón v Kladně odehrál a vím, že zase nasbíral nejvíc bodů. Jenže to, co jsme mu mohli v tuto chvíli nabídnout, se nám zdálo relativně směšné," pokračoval Jágr s tím, že Kladno preferovalo přístup, že do koruny musí platit své závazky.

„A já mám k Pavlu Paterovi takový respekt, že mu teď nebudu slibovat něco, o čem nejsem přesvědčený, že mohu splnit," uvedl dále. „Trochu mě může těšit, že bude hrát u Jirky Dopity (majitele HC Olomouc), který je můj velký kamarád."

Web potvrzuje, že klub po pádu najel na provizorní rozpočet. Je otázkou, zda dosavadní partneři zachovají klubu přízeň. „Bez významné podpory města nemůžeme fungovat vůbec. Díky Bohu za ni," uvedl Jágr. Posteskl si, že minimální přínos má Kladno ve srovnání s ostatními kluby ze vstupného. „Může se namítnout, že za nízkými návštěvami stojí špatné výsledky. Ale diváci nám tolik nechodili ani při výluce NHL a to jsme měli hodně kvalitní mužstvo," podotkl.

Účast v první lize bere jako realitu. „Spadli jsme, můžeme za to všichni. Hráči, vedení klubu i já sám."

Nepočítá s neúměrným posilování kádru. „Prostě to nebudeme dělat jako některé jiné kluby, které něco naslibují, a pak mají problémy s výplatami. Řada z nich se dostala a další se ještě dostanou do problémů. A věřte, že je jen otázkou času, kdy na to některá mužstva doplatí," uzavřel Jágr.

Reklama

Související témata: