Hlavní obsah

Chomutov posílil kanadský obránce se zkušenostmi z NHL

Praha

Posilu do obrany se zkušenostmi z kanadskoamerické NHL se podařilo ulovit hokejovému Chomutovu. Prvoligový celek podepsal roční smlouvu s kanadským obráncem Brettem Skinnerem, jenž v sezóně 2008/09 nastoupil k jedenácti zápasům za New York Islanders.

Foto: Profimedia.cz

Brett Skinner ještě v dresu New York Islanders v NHL.

Článek

Skinner byl do NHL draftován v roce 2002 ve třetím kole Vancouverem, za který si ale nezahrál. To se mu nepoštěstilo ani v dalších klubech - Anaheimu, Bostonu, Atlantě nebo Coloradu - které na něj vlastnily práva. Dočkal se až v Islanders, během jedenácti zápasů se ale bodově neprosadil.

Převážnou část kariéry strávil Skinner na farmách v AHL, loni ji s týmem Grand Rapids Griffins vyhrál. Angažmá v Evropě nebude pro jednatřicetiletého zadáka novinkou. V sezóně 2010/11 nastupoval v Kontinentální lize za Chabarovsk, v dalším ročníku prošel německý Iserlohnem, finskou Tapparou Tampere a švédským MoDo.

V Chomutově se Skinner stane pátým cizincem. Doplní zámořskou trojici Bryana McGregora, Grega Moorea, Maria Scalza a Fina Tomase Sinisala, jehož Piráti podepsali v pondělí spolu s Vladimírem Růžičkou mladším.

Reklama

Související témata: