Hlavní obsah

Přátelák Budějovic s Jihlavou se nedohrál. Kouč Dukly odvolal svůj tým do šatny

Zajímavé věci se udály během čtvrtečního přípravného utkání v rámci Regionálního poháru mezi hokejisty prvoligových Českých Budějovic a Duklou Jihlava. Fanoušci se nestačili divit už po první třetině, kterou Jihočeši vyhráli jednoznačně 6:0, přestože je hosté přestříleli. V 33. minutě pak jihlavský trenér Petr Vlk nasupený na sudího Mertla odmítal poslat jednoho ze svých hráčů na trestnou lavici a následně odvolal svůj tým do kabin. Rozhodčí tak utkání za stavu 7:1 pro Motor předčasně ukončil.

Foto: http://www.hcmotor.cz/

Hokejisté Jihlavy na své střídačce krátce předtím, než je trenér předčasně odvolal do šatny.

Článek

Jihlava jen těžce kousala verdikty arbitra Stanislava Mertla a v 33. minutě ztratil útočník Marek Prokš nervy. Do rozhodčí strčil, za což mu byl udělen trest ve hře. To hostující střídačku vytočilo ještě víc a trenér Vlk odmítal místo do kabin vykázaného Prokše poslat na trestnou lavici jiného svého svěřence.

Mertl proto udělil Jihlavským dvouminutový trest za zdržování hry a to už bylo na Vlka moc. Svůj tým na protest odvolal do kabin a Mertl následně přípravný duel ukončil.

„To, co se stalo, nechci příliš komentovat, bylo tam asi hodně emocí. Co se objeví v zápise, je věc rozhodčího. Každopádně je to nepříjemná věc," říkal pro oficiální stránky jihočeského klubu asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

Sudí prý měl urážet gólmana Sáblíka

Petr Vlk se bezprostředně po zápase k celému incidentu nevyjádřil, učinil tak až druhý den. A odmítal, že by za podrážděnost jeho svěřenců mohl jednoznačný náskok Motoru. „Po první třetině se utkání vyostřovalo, mohlo dojít k nějakému zranění a začalo to být vlastně o ničem. Prvně jsem ani nevěděl, co se na ledě stalo. Kluci mi řekli, že našeho brankáře Lukáše Sáblíka vulgárně napadal rozhodčí, kterého pak strčil Marek Prokš. Sudímu jsem řekl, že pokud mi nezdůvodní, proč vyloučil dalšího našeho hráče, prostě ho na trestnou lavici nepošlu," vysvětloval Vlk.

Českobudějovické fanoušky předčasné ukončení zápasu nahněvalo a jihlavské hráče před nimi při odchodu z kabin do autobusu museli chránit pořadatelé za pomoci policie. „Není k tomu moc co dodat. Výsledek platí, bude zasedat disciplinární komise a nepochybně přijde finanční trest," uvědomuje si jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Pikantností je, že oba celky se znovu potkají už v pondělí v prvním kole nové sezóny první ligy.

Reklama