Hlavní obsah

Jágr dohlížel na výhru. Jeho přítomnost na střídačce je přínosem, libuje si kouč Rytířů Čelanský

Most

I s majitelem klubu Jaromírem Jágrem na střídačce vyrukovali kladenští hokejisté v Mostě do nového ročníku první ligy. A premiéra jim vyšla dokonale, loňský extraligista vyhrál suverénně 5:1. Jágr sedm minut před koncem už za rozhodnutého stavu zmizel v útrobách stadiónu a předčasně odjel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Jágr.

Článek

„To je u něj normální. Nijak nás to nepřekvapilo," uvedl trenér Rytířů Jiří Čelanský s tím, že šéfova přítomnost je pro mužstvo přínosem. „Jsme na něj už zvyklí. Nebyl v tom žádný rozdíl proti přípravným zápasům. Já si koučuji útočníky, asistent Kopecký obránce a Jarda Jágr na nás dohlíží a dozoruje," upřesnil Čelanský.

Kladenský kapitán Petr Tenkrát rovněž vítá Jágrův podíl na přípravě i koučinku. „Je cítit, že je s námi na střídačce. Má na to právo, ale jeho nynější role není pro nás novinkou. Trénuje s námi a už před zápasem si řekne, co potřebuje. Jeho poznatky jsou velkou zkušeností, radí nám i při tréninku," líčil nejzkušenější hráč Středočechů.

Hráči vnímali, že se Jágr při utkání v Mostě párkrát i usmál. „Snaží se být pozitivní a pořád nás nabádá, jak bychom měli hrát. A že se smál, je jen dobře. Asi se dobře bavil a určitě byl spokojený," tvrdil Tenkrát rovněž s úsměvem.

Jágr přitáhl diváky

Kladenští dospěli k výhře díky výbornému výkonu ve třetí třetině. „Zápas jsme ani v nejmenším nepodcenili, protože jsme věděli o mostecké motivaci. Byl to dobrý začátek, ale těžší bitvy asi teprve přijdou," dodal kapitán Rytířů.

Fakt, že na rozdíl třeba od bývalého lídra týmu Pavla Patery nezamířil po sestupu z extraligy do jiného klubu v nejvyšší soutěži, bere s nadhledem. „Zůstal jsem v Kladně a třeba se do extraligy podívám znovu v budoucnu právě v našem dresu. Stejnou touhu mají i ostatní kluci, co si prožili jarní pád," prohlásil Tenkrát odhodlaně.

Mostecký kormidelník Václav Baďouček si cenil výborné návštěvy, když na místní poměry přišlo hodně diváků, oficiálně 1063. „Asi se dozvěděli, že Kladno přijede i s Jardou Jágrem. To byl největší tahák zápasu a hodně to prožívali i někteří naši mladí hráči," poznamenal kouč Severočechů, kteří představili tři nesmírně zkušené posily s extraligovými zkušenostmi - Tomáše Divíška ze Sparty, Vojtěcha Kubinčáka z Chomutova a Jana Alinče z Ústí.

Reklama

Související témata: