Hlavní obsah

VIDEO: V Budějovicích jako na mistrovství světa! Švihálek parádně oprášil Granlundův trik

České Budějovice

V semifinále světového šampionátu v roce 2011 touto fintou pobláznil hokejový svět Fin Mikael Granlund. Za brankou nabral kotouč na čepel své hole, aby pak povyjetím si do hřiště a provedením florbalové finty zaskočil nebohého brankáře soupeře. Od té doby podobný kousek vyzkoušeli i další hráči, naposledy byl oprášen v české první hokejové lize.

Gól budějovického Švihálka

 
Článek

Pochutnali si na něm diváci v Českých Budějovicích během sobotního utkání 12. kola domácího Motoru s Prostějovem a na duši je pohladil domácí útočník Michal Švihálek. K technicky náročně proveditelné finese se ve 44. minutě odhodlal i přesto, že Jihočeši v té době prohrávali 1:2.

Jenže jednadvacetiletý hokejista byl za hrdinu, mužstvo svým trikem nastartoval a nakonec mohl se spoluhráči slavit výhru 3:2, po níž se Českobudějovičtí vyšvihli už na druhé místo.

„Tím neskutečným gólem nás nakopl. Naživo jsem při takovém gólu ještě nebyl, byla to premiéra. Viděl jsem to jen v televizi od pana Granlunda a teď tady ještě od pana Švihálka," usmíval se po zápase kapitán Motoru Josef Straka v rozhovoru pro oficiální klubové stránky na Švihálka, který právě procházel okolo.

Reklama