Hlavní obsah

Kdo se neprobudí, končí, vzkázal do Kladna ochablým Rytířům Jágr. Došla mu trpělivost

Kladno

Majitel a šéf kladenského hokejového klubu se zjevně hodně naštval. Jaromír Jágr za mořem těžce nese to, jak jeho Rytíři na bojištích první ligy po sestupu z nejvyšší domácí soutěže chabě bojují o návrat mezi elitu. Je to určitě poslední varování, odchody jsou na spadnutí. Konkrétní jména nepadla. Jasněji je v tuto chvíli o posilách. Kádr jedenáctého celku soutěže chce Jágr posílit třeba o obránce Tomáše Kaberleho, Tomáše Kloučka či útočníka Jana Hlaváče.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Jaromír Jágr oslavuje nedávný vítězný gól proti Ottawě, Kladno mu ale radost nedělá.

Článek

"Je čas se probudit. Kdo se neprobudí, končí a bude si za to moct sám. Na nápravu není pozdě, ztráta se ještě dá stáhnout," zavelel Jágr rázně na klubovém webu. Došla mu trpělivost, ale zatímco kádr čeká obměna, kouče Jiřího Čelanského zatím podrží. "Nejdřív musíme posílit a pak se uvidí, co dál," poznamenal útočník New Jersey.

Už ani to, že Kladno kvůli rekonstrukci stadiónu hraje stále venku, nebere jako omluvu. Po osmnácti kolech čekal lepší než jedenácté místo v tabulce. Jeho tým má 23 bodů a dva zápasy k dobru.

"Každý hokejista moc dobře ví, že hrát pořád venku je hodně těžké. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Mužstvu jsem dal důvěru a hráčům šanci. Opravdu jsem si myslel, že mají na víc," vyjádřil se Jágr a má na dálku jasno o příčinách nezdarů. "Všechna mužstva proti nám bojují. Jenomže to my musíme také. A jestli si naši hráči myslí, že si půjdou jen tak zahrát, jsou na velikém omylu," doplnil Jágr.

A loví posily. Zpět do týmu chce nalákat Tomáše Kaberleho, který Rytířům v minulé sezóně nepomohl k záchraně v extralize a v září se pak marně snažil v kempu New Jersey o návrat do NHL. Také Hlaváč Kladno dobře zná z předešlého angažmá, naposledy působil ve Växjö ve Švédsku. Klub chce i Kloučka, který hrál v této sezóně v EBEL za Znojmo. Hostovat z Olomouce přijde útočník Ondřej Švaňhal, na střídavý start z Plzně může hrát obránce Michal Moravčík. Početné zřejmě budou i odchody.

Vejvoda končí, ale za nic nemůže

Naskočit do hry má záhy i Tomáš Horna, u něhož se stále řeší vyřízení transferkarty po angažmá v Žilině. "Nastaly komplikace," přiznal Jágr. Nedořešený přestup ostře kritizoval Jaromír Jágr starší, který se opět zapojil do práce v kladenském klubu.

"Táta mi chce pomoct, protože vidí, že situace je složitá. Něco možná řekl novinářům v emocích, ale to, že Tomáš Horna ještě nenastoupil, nikomu v klubu nevyčítám," sdělil Jágr k vyjádření svého otce.

Jistý už je odchod dosavadního sportovního manažera Martina Vejvody. Klub po více než třech letech opustil na vlastní žádost. "Za neúspěchy ho v žádném případě neviním. Neměl tolik pravomocí, kolik by si představoval, aby mohl podepisovat hráče, které chtěl. Poslední slovo jsem měl vždycky já. Proto se nezříkám odpovědnosti za podobu kádru. Martin měl hlavně z ekonomického hlediska často svázané ruce, protože nechci hráče přeplácet," doplnil Jágr.

Reklama

Související témata: