Hlavní obsah

Hlaváč už trénoval s Kladnem, za které bude hrát zhruba měsíc

Kladno

Hokejový útočník Jan Hlaváč už trénoval s Kladnem, kterému zhruba na měsíc vypomůže v první lize. Osmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa hrál za Rytíře v částech minulých tří sezón a nyní se stal další z posil, které mají tým nastartovat ke zlepšení po kritice majitele Jaromíra Jágra.

Foto: http://rytirikladno.cz

Jan Hlaváč v dresu Kladna.

Článek

"S Honzou Hlaváčem se jedná o zhruba měsíční spolupráci. Má velkou chuť hrát hokej a chce nám pomoci, ale pak se z rodinných důvodů vrátí do Ameriky," řekl mluvčí Kladna Vít Heral. "Velmi si vážíme jeho výpomoci. Podmínky jsou takové, že jde vyloženě o výpomoc. Je to pro nás posila a je lepší mít Honzu Hlaváče na měsíc, než jej nemít," doplnil.

"Bohužel tu z rodinných důvodů nemůžu být moc dlouho, zhruba za měsíc se budu muset vrátit. Jsem v Kladně, protože chci mužstvu pomoct. Bohužel i já jsem se svým dílem podepsal na sestupu. Cítím, že bych měl něco vrátit, tak jsem tady. I když jen dočasně," řekl pro klubový web Hlaváč, který v minulé sezóně před odchodem do švédského Växjö sehrál za Kladno 17 zápasů a připsal si 10 bodů za čtyři branky a šest asistencí.

Kladno je po sestupu z extraligy v druhé nejvyšší soutěži desáté a ve středu vítězstvím 2:1 v Jihlavě ukončilo sérii tří porážek. Kvůli rekonstrukci stadiónu Rytíři sehráli všech 19 zápasů venku a mají ještě dva duely k dobru.

Trénoval na Floridě

Středočeši se představí ještě v sobotu v Třebíči a v pondělí v Havlíčkově Brodu a pak ve středu začnou doma proti Šumperku sérii devíti domácích duelů. Hlaváč bude hrát pravděpodobně už v pondělí. "Musím si dát nejdřív čtyři tréninky, protože jsem na tom chvilku nestál. Potřebuji si taky trochu zahrát s pukem," řekl hokejista, který s rodinou žije na Floridě, kde individuálně trénoval. "Teď jsem tam celou dobu bruslil."

Na rekonstruovaném kladenském stadiónu se bude hrát na menším kluzišti, na které je bývalý hráč New York Rangers, Philadelphie, Vancouveru, Caroliny, Tampy Bay a Nashvillu zvyklý. "Mně osobně to ani nepřijde. Ale uvidí se v zápasech. Jde o to, abychom tomu dokázali přizpůsobit styl hry. Celkově by to pro nás měla být výhoda. Ostatní mančafty mají velké hřiště, takže z toho můžeme těžit."

Hlaváč, který v Kladně působil vždy před následným odchodem do Švédska, ze zámoří výsledky Rytířů sledoval. "Bohužel to zatím nevypadá moc dobře. Neviděl jsem žádný zápas, tak tomu nemohu moc říkat. Osobně chci pomoct, aby se při návratu na domácí led podařilo mužstvo nastartovat a aby se udělala nějaká vítězná šňůra," prohlásil.

Jágr chce Kladno zvednout

S Jágrem se setkal v Tampě Bay v polovině října, kdy tam majitel Rytířů hrál s New Jersey. "Bavili jsme se po zápase a ještě si potom volali. Chce to zvednout, aby se Kladno dostalo nahoru," řekl někdejší hráč Sparty, Liberce, Ženevy či Linköpingu.

V první lize hrál naposledy v sezóně 1996/97 krátce za Karlovy Vary. "Netuším, co teď čekat. Tuhle soutěž jsem si zahrál jen někdy v roce 1996, když jsme na Spartě měli úplavici. Dva měsíce jsem nenastoupil a potom mě poslali rozehrát se na několik zápasů do Karlových Varů. V létě jsme na soupeře z první ligy samozřejmě naráželi v přípravě, ale to je úplně něco jiného. Sám jsem na to zvědavý, ale těším se a mám velkou chuť, protože jsem dlouho nehrál," dodal Hlaváč.

Jágr usiluje také o návrat beka Tomáše Kaberleho, který se ale bude ucházet o angažmá v NHL v New York Rangers. Už v duelu v Jihlavě nastoupily tři nové posily - beci Tomáš Klouček, Michal Moravčík a útočník Ondřej Švaňhal.

Reklama

Související témata: