Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic podepsali smlouvu s jednonohým hráčem

Prvoligový hokejový klub z Českých Budějovic podepsal smlouvu na jeden zápas s Romanem Bernatem. Ten v minulosti patřil do kádru Jihočechů, ale při nehodě přišel o nohu. Nyní bude součástí mužstva při sobotním šlágru mezi Motorem a vedoucím Chomutovem. Bernat absolvuje s týmem celodenní přípravu a stráví první třetinu na střídačce. Vedení klubu o tom dnes informovalo na tiskové konferenci.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Bývalý hokejista Českých Budějovic Roman Bernat.

Článek

"Je to pro mě krásný předčasný vánoční dárek. Už jsem samozřejmě vůbec nečekal, že bych se mohl do atmosféry takového duelu vžít jako člen týmu, o to víc se těším," uvedl Bernat. S mužstvem absolvuje rozcvičku, poradu nebo rozbruslení. Po první třetině, kterou stráví na střídačce, se bude podepisovat fanouškům.

Celá akce má především charitativní podtext. Proto se budou ve fanshopu prodávat speciální náramky pro Romana Bernata, u vchodů na stadión budou kasičky, do kterých mohou fandové přispět. Nadace ČEZ věnovala na konto Romana Bernata 100.000 Kč.

"Víme, jaké má Roman problémy se sháněním speciálních protéz a dalších věcí, které po svém zranění potřebuje. Pořád ho bereme jako člena našeho týmu, vždyť s polovinou kluků z našeho kádru hrával, proto mu chceme touto akcí pomoci," uvedl prezident Motoru Roman Turek.

Talentovaného útočníka na konci května 2012 v jeho 19 letech při tréninku extraligového týmu Českých Budějovic na kole srazilo nákladní auto a následně přišel o pravou nohu.

Reklama

Související témata: