Hlavní obsah

Chystá Jágr překvápko? Kladno možná zažije inspekci

Praha

Kladenští hokejisté se při svém tažení první ligou možná dočkají mimořádné inspekce. Vše je v rovině spekulací, ale do jejich šatny možná v druhé půli ledna zabrousí po čtyřech měsících sám Jaromír Jágr, majitel, který klub řídí na dálku přes oceán ze svého angažmá v New Jersey Devils.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr

Článek

V průběhu předešlých měsíců nešetřil kritickými výpady a dokonce i hrozbami do kabiny mužstva, kterému se nevedlo. Jágr dával najevo nespokojenost. Ale v posledních týdnech přišel obrat.

Klub se slavnou tradicí je v tuto chvíli v druhé nejvyšší soutěži čtvrtý, má minimální ztrátu na druhé České Budějovice. Výrazněji vpředu je jen Chomutov. Kladno má šanci rvát se o návrat mezi extraligovou elitu.

Jágr, nejproduktivnější hráč Ďáblů, je momentálně nemocný. Chyběl New Jersey při poslední výhře 5:3 v Los Angeles. V noci na sobotu hraje tým na ledě Anaheimu, v rámci tripu ho čeká ještě boj se San Jose. A pak je tu pauza, v níž se hraje Utkání hvězd NHL. Jágra se i přesto, že si v sezóně připsal i historický hattrick coby nejstarší hráč v dějinách soutěže, tahle akce netýká. „Nezasloužím si tam jet," poznamenal pro NJD Advance Media.

Otázkou je, jak by se na jeho případnou cestu do Evropy tvářili v klubu, který potřebuje nabrat síly na boj o play off. Ale některé zdroje už mají jasno: Jágr přijede! Kladenský deník dokonce zmiňuje i datum (24.a 25. ledna). Téměř třiačtyřicetiletý matador možná více než nabírat síly potřebuje oddech, mohl by si tedy v rámci toho dopřát i cestu za blízkými a při té příležitosti uskutečnit inspekci v klubu.

Kladno ve zmiňovaném termínu (24. ledna) hraje proti Jihlavě, o dva dny později s Třebíčí.

Reklama

Související témata: