Hlavní obsah

Předkolo play off první ligy startuje v neděli

Praha

Play off první hokejové ligy začne v neděli zápasy Litoměřic s Benátkami nad Jizerou a Kadaně s Ústím nad Labem. Lépe postavený postupující z předkola narazí ve čtvrtfinále na České Budějovice a hůře postavený na suverénního vítěze dlouhodobé soutěže Chomutov. Jasno už je o dvou dvojicích pro boj o semifinále Třebíč - Havířov a Jihlava - Kladno.

Foto: Profimedia.cz

Kladenští hokejisté se radují z gólu. Zleva Tomáš Pitule, Denis Kindl, Jan Eberle.

Článek

Předkolo se hraje na tři vítězné duely a rozhodnuto bude nejdříve ve čtvrtek 12. února a nejpozději o tři dny později v neděli. Čtvrtfinále na čtyři vítězné duely startuje ve středu 18. února, o semifinalistech může být rozhodnuto nejdříve v pondělí 23. února a nejpozději ve středu 4. března.

Semifinálovými souboji, které rozhodnou o dvou účastnících baráže o extraligu, druhá nejvyšší soutěž vyvrcholí. Startují v úterý 10. března a skončí nejdříve v neděli 15. března a nejpozději týden nato. Vítěze čeká souboj s dvěma nejhoršími celky extraligy o dvě místa v nejvyšší soutěži. Baráž startuje ve středu 25. března a týmy se utkají čtyřkolově každý s každým (12 kol).

Celky z 11. až 14. pozice (Šumperk, Most, Prostějov a Havlíčkův Brod) budou hrát dvoukolově každý s každým (šest zápasů) a do tabulky se jim přenáší bilance z dlouhodobé části. Poslední tým sestoupí přímo do druhé ligy, už nyní je jasné, že to nebude Šumperk. Nahradí jej nejlepší celek třetí nejvyšší soutěže, který vzejde ze souboje úspěšných semifinalistů play off skupiny Západ a vítěze play off skupiny Východ. Ti se utkají dvoukolově každý s každým (čtyři zápasy).

Play off:
Předkolo:
Neděle 8. února - 1. zápasy:
17:00 HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem
Čtvrtfinále:
Středa 18. února - 1. zápasy:
17:30 Piráti Chomutov - 8 (hůře postavený postupující z předkola)
ČEZ Motor České Budějovice - 7 (lépe postavený postupující z předkola)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC AZ Havířov 2010
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno

Reklama