Hlavní obsah

Byl to duel o jednom gólu, rozhodla šikovná teč, shrnul Totter druhý úspěch Chomutova

Chomutov

Druhé vítězství v semifinálové sérii prvoligového play-off vydřeli hokejisté Chomutova nad Duklou Jihlava (1:0) a k pátečnímu pokračování bojů pojedou na Vysočinu za příznivého stavu 2:0 na zápasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radující se chomutovští hráči - (zleva) Marek Hovorka, Brett Skinner a Jan Rutta.

Článek

„Byla to kvalitní bitva z obou stran, typický hokej pro vyřazovací část. Prostě duel o jednom gólu. Zvládli jsme jednu šikovnou teč před brankou a byli jsme šťastnější," konstatoval asistent chomutovského trenéra Aleš Totter.

Domácím vyšel i další záměr. „Ke konci jsme už chtěli dohrát zápas vzadu na nulu, což se taky podařilo. Hlavní devizou je fakt, že máme v sérii solidní náskok a tlak se přenáší na stranu soupeře. Jihlava potřebuje doma vyhrát, ale my tam nepojedeme něco zkoušet ve smyslu, že se pokusíme vybojovat dobrý výsledek. Hodláme co nejdřív získat třetí bod v sérii a podřídíme tomu i režim před zápasem. Pocestujeme do Jihlavy už den předem," naznačil Totter.

Ale upozornil, že přehnaná očekávání nejsou stále na místě. „Musíme být dál koncentrovaní a nesmíme podlehnout euforii. Jsme teprve v polovině na trase do baráže. Důležité je, že nikdo není zraněný a můžeme hrát v kompletní sestavě," mínil ještě asistent.

Hřebejk nedohrál

Úterní souboj nedohrál chomutovský útočník Štěpán Hřebejk, který dostal trest na pět minut a do konce zápasu. „Šel jsem na hráče, který měl puk, nikdo jiný v držení kotouče nebyl, když jsme se trefili. Reakce s vyloučením mě hodně překvapila. Ale po utkání to ze mě vyprchalo, když jsme vyhráli. Další trest už nečekám, byl to můj první takový přestupek a doufám, že z toho nic nebude," líčil Hřebejk. Zbytek utkání sledoval z tribuny.

„V rohu nahoře. Tedy v místech, kde sedávám, když nehraji. Viděl jsem, že kluci dobře bránili a byl to hokej o pár chybách. A jsem rád, že jsme využili jednu na straně Jihlavy, což stačilo. Musím pochválit střelce naší vítězné branky," usmál se útočník. Tím hrdinou byl Ondřej Kaše.

Jihlava sahala po vyrovnání, ale vyšla střelecky naprázdno. „Příležitosti jsme k tomu měli. Bohužel to nevyšlo. Ale kluci bojovali a za to jim patří dík. Neskládáme zbraně, doma budeme snad silnější," pravil trenér Petr Vlk.

Brankář David Rittich se připojil: „Porážka nás mrzí. Kdyby ne, tak by bylo celkově něco špatně. Nastřelili jsme tyčku prázdné branky, je to škoda. Chomutov by se asi rozklepal, pokud by jel do Jihlavy za stavu 1:1 v sérii. Takhle je kousek vepředu, ale ještě musí udělat dva kroky."

Reklama

Související témata: