Hlavní obsah

Jihlava - Chomutov 4:2Jihlava poprvé vyhrála, Motor jde do vedení

Praha

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli na ledě Třebíče třetí zápas semifinále první ligy 4:2 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Jihlava doma poprvé porazila Chomutov také 4:2 a snížila stav série na 1:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Motoru České Budějovice Ondřej Bláha.

Článek

Horácká Slavia Třebíč naladěná posledním vítězstvím nad Motorem začala doma hodně aktivně. Po celou první třetinu dobývala Bláhovu branku, brankář hostů ale odolával. Domácí se dočkali vedení až ve 23. minutě po trefě Havla, kterého vyzval k oslavám nádherným pasem Malena. Jihočeši brzy vyrovnali díky Pajičovi, ale góly padaly dál. Třebíčské publikum potěšil důrazný Erat, nicméně ještě do konce druhé třetiny Motor stihl otočit. Heřman a Dan Růžička prostřelili brankáře Dusíka z téměř stejné parkety od modré čáry.

Třebíč se sice v poslední části snažila srovnat, ale České Budějovice se mohly spolehnout na gólmana Bláhu. V závěru zápasu pak vzaly domácím naděje na zvrat vyloučení. Vítězství Motoru a druhou výhru v sérii pečetil do prázdné branky kapitán Josef Straka.

Dukla snížila stav série s Piráty

Jihlavská Dukla měla výborný vstup do utkání, už první přesilovku využil ve 2. minutě Štebih. A i když hosté po 36 sekundách díky Hřebejkovi vyrovnali, Důras brzy přispěchal s gólovou odpovědí. Během úvodních čtyř minut padly tři góly a Jihlava vedla 2:1. Domácí následně zvládli zřejmě klíčové okamžiky celého zápasu. Brankář Sáblík chytil trestné střílení Gajovského a Dukla pak přestála i obrovský tlak Chomutova, na druhé straně poté přidal třetí gól do sítě Pirátů Čachotský. V tu chvíli opustil branku hostů Hanuljak a přenechal své místo Kopřivovi.

Pirátům nevyšel ani nástup do druhé třetiny. Inkasovali v oslabení už po 52 sekundách a jihlavská hala mohla pomalu oslavovat. Vedení 4:1 pak vydrželo domácím přes vyloučeními rozkouskovanou druhou třetinu téměř do samotného závěru. Chomutov navíc v posledních minutách spíš inkasoval trestné minuty, než aby ohrožoval branku Dukly. Snížení na 4:2, které zařídil Ondřej Kaše, přišlo hodně pozdě. Jihlava tak snížila stav série na 1:2.

Semifinále play off první hokejové ligy - 3. zápasy:
Jihlava - Chomutov 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
Branky: 2. Štebih, 4. Důras, 11. Čachotský, 21. Seman - 3. Hřebejk, 59. O. Kaše. Rozhodčí: Mikula, Mrkva - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:7, navíc Rutta a Hovorka (Chomutov) oba na 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 3857. Stav série: 1:2.
Třebíč - České Budějovice 2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
Branky: 23. Havel, 34. Erat - 27. Pajič, 37. Heřman, 39. D. Růžička, 60. J. Straka. Rozhodčí: Hrubý, Lacina - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:5, navíc Králík (Třebíč) na 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 4460. Stav série: 1:2.

Reklama