Hlavní obsah

Napadení Hřebejka v Jihlavě bude disciplinárka řešit ve středu

Disciplinární komise se bude ve středu zabývat napadením chomutovského hokejisty Štěpána Hřebejka jedním z domácích diváků během sobotního čtvrtého duelu semifinále první ligy v Jihlavě. Jak řekl ČTK Pavel Setikovský, člen disciplinární a sportovně-technické komise, který má z pozice řídícího pracovníka na starosti první ligu, Duklu nemine finanční postih.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovský Štěpán Hřebejk

Článek

V utkání, které Piráti vyhráli 4:1 a ujali se vedení 3:1 na zápasy, byl Hřebejk v druhé třetině vyloučen do konce utkání za faul kolenem na Marka Melenovského. Při odchodu do kabin k němu přiběhl jeden z diváků a udeřil ho pěstí. Hřebejk vyvázl bez zranění, fanoušek ho zasáhl do helmy.

To však podle Setikovského nic nemění na podstatě věci. "Naše řády říkají, že by měla být zajištěna kvalitní pořadatelská služba. A tady kvalitní pořadatelská služba nebyla," řekl.

"Já na tom utkání osobně byl, takže mám dobrý přehled, jak to tam vypadalo," uvedl Setikovský. "Deset takových strejců - asi jako jsem já - hlídalo fanoušky Chomutova, kteří byli naprosto v pořádku a nebyl s nimi vůbec žádný problém. Zbývající se tam někde šťourali v nose a vyprávěli si vtipy. A pak se stalo, co se stalo," prohlásil.

Ochranku vybírá město

Tuší, že vina nemusí ležet stoprocentně na vedení Dukly, ale ani to slavný klub neomlouvá. "Jak mi řekl Béďa Ščerban (jednatel klubu a bývalý reprezentant), tak tam v minulosti měli skvělou ochranku. Jenže město má v klubu velké slovo a ze zákona si vybírá všechny organizace na stadión i včetně prodeje párků, tak teď mu tam vybrali takovouhle," přiblížil Setikovský.

"Není to samozřejmě obhajoba pro klub, ale dokážu si představit, že za šéfem takové ochranky pak někdo z klubu přijde s nějakým požadavkem, ale uslyší jen 'nestarej se, už jsem takových akcí zajišťoval stovky'. Takže to nemusí být úplně jednoduché vyjednávání," doplnil.

Po klubu z Vysočiny, na jehož stadionu procházejí hostující hráči nijak nechráněni přímo kolem diváků, patrně nebude požadovat žádné razantní řešení. Věří, že si v Jihlavě poradí sami. "Víte, jak to v České republice je. Ale na peníze slyší každý. Do téhle doby se tam nic nestalo, teď ten průšvih přišel. A když dostanou flastr, jako že ho dostanou, sami určitě nebudou chtít dostat další," uzavřel Setikovský.

Reklama

Související témata: