Hlavní obsah

Pirát Kopřiva vychytal nájezdy proti Olomouci. Trefilo mě to, glosoval

Chomutov

Až samostatné nájezdy rozhodly o dvoubodovém zisku hokejistů Chomutova v zápase s Olomoucí ve druhém kole baráže o extraligu. Vítěznou trefu na 3:2 si připsal kanadský útočník McGregor. Piráti tak vybojovali první výhru, Hanáci ale i díky předešlému vítězství nad Českými Budějovicemi mají celkově už čtyři body.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Chomutovský brankář Miroslav Kopřiva.

Článek

Hrdinou penaltového rozstřelu byl chomutovský brankář Miroslav Kopřiva, který zneškodnil střely Mataie i Marosze, zatímco hostujícího Jiřího Trvaje překonal kromě autora rozhodujícího gólu i Ondřej Kaše.

„Olomoučtí na mě zkoušeli zakončení nad vyrážečku. Pohlídal jsem si je a snažil jsem se co nejdéle stát. Pak jsem šel do zákroků a trefilo mě to," popisoval Kopřiva. Pochválil oba chomutovské exekutory. „Kluci svoje nájezdy zvládli. Bryan McGregor je umí proměňovat a jeho gól nám dodal jistotu. Mladý Kaše se pak vyhnul hokejce soupeřova brankáře a neměl problém," líčil brankář Severočechů.

„Pořád je to začátek baráže, rozjíždíme se a v Budějovicích chceme už získat tři body. Musíme se zaměřit na oslabení, protože jsme při nich dostali zatím všechny góly, dva na Slavii a dva od Olomouce," dodal ještě Kopřiva.

Asistent chomutovského trenéra Aleš Totter hodnotil zápas s Olomoucí reálným pohledem: „Věděli jsme, že přijede extraligový tým, který má svou kvalitu. Dvakrát jsme vedli, ale byli jsme málo důrazní při dvou dorážkách, po nichž hosté pokaždé srovnali, což nás mrzí. Ale dokázali jsme si, že můžeme být vyrovnaným soupeřem i celkům z extraligy."

Z náhradníka hrdinou

Chomutovu vyšel tah se zařazením McGregora do sestavy. „V play-off první ligy hrál proti Ústí, pak proti Jihlavě v semifinále chyběl. Minule na Slavii byl jen náhradníkem a do hry ještě nezasáhl. A proti Olomouci se stal jednou z ústředních postav. Rozhodli jsme se oživit mužstvo právě o něj a Bryan si toho moc vážil. Návrat na led pojal skvěle a potvrdil svou pracovitost z tréninku, kdy čekal na šanci," řekl Totter na adresu kanadského útočníka.

Piráti podle něj mají v zásobě další trumfy. „Po disciplinárním trestu může už příště nastoupit Štěpán Hřebejk, který taky dokáže rozhodnout zápas. Ale věřím, že to platí o každém hráči ze třicetičlenného kádru. Všichni chtějí přispět k úspěchu v baráži," tvrdil Totter.

Olomoucký trenér Petr Fiala byl překvapen startem McGregora v týmu soupeře. „Všimli jsme si, že v závěru první ligy za Chomutov nehrál a mysleli jsme si, že tam už není," pokrčil rameny.

Reklama

Související témata: