Hlavní obsah

Chomutov - Č. Budějovice 4:3 PPSeveročeši dotáhli dvougólové manko, pak rozhodl Toman

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hřebejk 1 : 0
15. Kuchejda 1 : 1
18. Nouza 1 : 2
20. Vráblík 1 : 3
26. Růžička 2 : 3
33. Květoň 3 : 3
65. Toman 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 4. kole baráže o extraligu České Budějovice 4:3 v prodloužení a připsali si třetí výhru za sebou. O dvoubodovém zisku Pirátů rozhodl v 65. minutě v přesilové hře obránce Milan Toman, oba týmy na severu Čech využily tři početní výhody.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Milan Toman v barážovém utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Chomutov se v 8. minutě dostal zásluhou Hřebejka do vedení, Jihočeši však v přesilovkách dokázali duel otočit ve svůj prospěch. Nejprve v 15. minutě vyrovnal Kuchejda, poté při výhodě pět na tři posunul Motor do vedení Nouza a hororovou pětiminutovku pro domácí ukončil šest sekund před koncem první třetiny Vráblík.

Od druhé dvacetiminutovky se v brance Pirátů objevil místo Kopřivy Hanuljak a Severočechům se podařilo srovnat se soupeřem krok. Gólovou příležitost měl McGregor, ale prosadil se až v přesilové hře Růžička.

K vyrovnání pomohl domácím svým faulem Pešek, který za atak na Hřebejka dostal trest do konce utkání. Následně byl navíc vyloučen Suchánek a Chomutov měl dvě minutu výhodu přesilovky pět na tři, kterou dokázal využít. Brankáře Gábu překonal David Květoň.

Chomutov v druhé třetině jasně dominoval a svoji převahu si přenesl i do závěrečné dvacetiminutovky. Při přesilovce domácích se však do brejku dostal Nouza, kterého Toman zastavil jen za cenu faul a zkušený útočník hostí dostal výhodu trestného střílení. Hanuljak si ale s jeho pokusem poradil.

Rozhodnout mohl po přečíslení tři na jednoho Hovorka, trefil ale jen tyč. Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm byl Semrád a domácí přesilovku čtyři na tři využili, když 49 sekund před koncem nastavené pětiminutovky přesně zamířil Toman.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 4:3 v prodl. (1:3, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Hřebejk (Gajovský, Rutta), 26. V. Růžička ml. (O. Kaše), 33. D. Květoň (V. Růžička ml.), 65. Toman (Hovorka) - 15. Kuchejda (Pajič, Punčochář), 18. Nouza (J. Straka, Rob), 20. Vráblík (Nouza, Mucha). Rozhodčí: Úlehla, Fraňo - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:12, navíc Rutta 10 min. - Pašek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:3. Diváci: 3879.
Chomutov: M. Kopřiva (21. Hanuljak) - Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Gajovský, Hřebejk - D. Květoň, V. Růžička ml., O. Kaše - Račuk, Kämpf, Sinisalo - McGregor, Dušek, L. Květoň. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
České Budějovice: Gába - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, A. Přibyl - D. Boháč, Trummer, Pašek (30. Švec). Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha421017:68
2.Chomutov4120112:87
3.Olomouc420119:77
4.České Budějovice400228:152

Reklama