Hlavní obsah

Slavii má vrátit do extraligy trenérská dvojice Hynek - Razým

Praha
Aktualizováno

Hokejisty prvoligové Slavie budou v příští sezóně trénovat Pavel Hynek a Milan Razým. Jejich cílem bude dovést pražský klub zpět do extraligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Pavel Hynek

Článek

"Naším cílem je návrat do extraligy, proto jsme se po sportovním manažerovi rozhodli angažovat zkušené trenéry a věříme, že nám pomůžou naplnit naše očekávání," uvedl majitel klubu Vladimír Pitter. Pražané letos sestoupili z extraligy po 21 letech

O příchodu dvojice Hynek, Razým do Edenu informoval odpoledne web iSport.cz. Hynek to zprvu nekomentoval. Klub informaci potvrdil vpodvečer. "Je pro nás klíčové mít dva kvalitní trenéry, oba nám chtějí pomoci dostat klub tam, kam patří. Máme radost, že se nám podařil první krok, teď budeme s trenéry ladit hráčský kádr," řekl sportovní manažer Luděk Bukač mladší, který je takové novou tváří ve Slavii.

Hynek i Razým mají s extraligou bohaté zkušenosti. Pětačtyřicetiletý Hynek před třemi lety dovedl k titulu Pardubice, dvakrát ho slavil se Spartou v roli asistenta. Ve stejné pozici získal zlatou medaili na mistrovství světa hráčů do 20 let v roce 2001. Naposledy působil v Liberci, kde byl odvolán loni v říjnu.

O osm let starší Razým minulou sezónu rovněž skončil předčasně, neboť byl na začátku listopadu odvolán v Plzni, kterou předtím dovedl k prvnímu titulu. S Hynkem v minulosti spolupracovali právě v Plzni.

V neúspěšné sezóně vedlo Slavii hned několik hlavních trenérů, naposledy dvojice Josef Beránek a Jan Srdínko.

Reklama

Související témata: