Hlavní obsah

Málek bude novým trenérem brankářů hokejové Slavie

Praha

Po jedenácti letech se vrací do pražské Slavie Roman Málek, který bude v nově prvoligovém klubu trenérem brankářů. Sedmatřicetiletý Málek, který v roce 2003 vychytal Slavii titul, působil v uplynulé sezoně v Mladé Boleslavi. Odchytal ale jen šest zápasů a od poloviny listopadu byl vinou svalového zranění mimo hru. Na ledě pokračovat nebude a chce Slavii v nové roli pomoci k návratu po sestupu z extraligy po 21 letech.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Málek s Cenou Práva pro nejlepšího brankáře uplynulého ročníku hokejové extraligy.

Článek

"Stejně jako každý jiný slávista si přeji, aby se nám podařilo co nejrychleji vrátit zpátky. V klubu budu trénovat brankáře od dorostu po áčko," uvedl Málek na facebookovém profilu Slavie. "Vše se to zrodilo narychlo. Zatím si to moc neuvědomuji, ale je to tu plus mínus stejné jako v časech, kdy jsem tu hrával," popsal svou novou roli.

V extralize chytal slávistický odchovanec také za Plzeň, Karlovy Vary, Vítkovice a Spartu. V sezoně 2004/05 působil krátce v ruské lize v Magnitogorsku a v ročníku 2009/10 hájil ve Švédsku barvy MODO Hockey.

V nejvyšší soutěži má na kontě 628 zápasů, 302 výher a připsal si 56 čistých kont. S 11 nulami v základní části ze sezóny 2002/03 se dělí o extraligový rekord spolu s Tomášem Pöpperle, který jej vyrovnal loni v dresu Sparty. Na kontě má Málek také 26 startů v české reprezentaci a zúčastnil se mistrovství světa v roce 2003 ve Finsku.

Reklama

Související témata: