Hlavní obsah

Jágr zaskakoval na beku a učil Rytíře přesilovky. Kladnu ale chybí Giroux, směje se

S hokejisty Kladna, jehož je majitelem, chodí trénovat od konce července, a přestože Jaromír Jágr nechce trenérům Lidickému s Čermákem zasahovat do jejich práce, někdy to stejně nevydrží. Tak jako třeba ve středu, kdy se prvoligoví Rytíři věnovali nácviku přesilových her.

Foto: Jan Malý

Jaromír Jágr.

Článek

„Nesnažím se do toho moc mluvit. Někdy poradím, ale záleží na nich, co si z toho vezmou. Ale některé rady tam jsou, je to spíš dané mými zkušenostmi z malého hřiště," přiznává v rozhovoru pro Radiožurnál třiačtyřicetiletý Jágr.

„Snažil jsem se jim to vysvětlit, jak jsme to hráli my letos na mistrovství světa, protože jsme dávali spoustu gólů. Já byl před bránou, Voras (Voráček) byl na straně. Velice jednoduchá přesilovka, kdy máš dva hráče před bránou. Dá se říct, že po Kanadě jsme dali nejvíce gólů v přesilovkách," řekl útočník Floridy a na otázku, jestli tedy Kladno začne hrát přesilovky po vzoru Philadelphie, od níž čerpal na MS v Praze i český nároďák, se rozesmál. „Bohužel ale Kladnu chybí Giroux."

Středeční trénink Jágr absolvoval na netradičním postu. Kvůli zranění obránce Brandona Nashe totiž nastupoval do herních situací jako obránce. Že by se z něj na stará kolena stal univerzál, který je schopen naskočit na jakémkoliv místě v sestavě? „To ne, jenom dneska jsem tam zaskočil. Beků jsme měli sedm, tak jsem skočil na led, takže to akorát vycházelo," vysvětluje Jágr.

Ten má v plánu chodit na led s Rytíři ještě necelý týden, příští středu pak nebude chybět na kladenském zimáku, když ve šlágru prvního kola druhé nejvyšší soutěže prověří jeho mužstvo Slavia. Pak už ale bude Jágr svoje Kladno sledovat jen na dálku z Floridy, kde se bude připravovat na svou 22. sezónu v NHL, v níž má za cíl dovést Pantery do bojů o Stanleyův pohár.

Reklama

Související témata: