Hlavní obsah

Č. Budějovice - Třebíč 3:6Motor prohrál, Budějovice vedou první ligu už jen o bod před Slavií

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic vyšli v 8. kole první ligy poprvé v sezoně naprázdno a po domácí porážce s Třebíčí 3:6 už vedou tabulku jen o bod před Slavií. Pražané vyhráli v Jihlavě 4:2 a uspěli počtvrté za sebou. Na třetí pozici se posunulo Kladno, které zvítězilo v Ústí nad Labem 6:2.

Článek

Českobudějovický Motor v souboji s Třebíčí propadl v poslední třetině, kterou prohrál 0:3. Hlavní podíl na vítězství Horácké Slavie měl extraligou protřelý Tomáš Svoboda, který v polovině utkání svůj tým poprvé dostal do vedení proměněným trestným střílením a deset minut před koncem zvýšil na 5:3 pro hosty.

Na dohled už je Jihočechům pražská Slavia, která zvítězila na ledě Jihlavy také díky skvěle odehrané poslední části. Dukla sice po dvou třetinách držela těsné vedení, o obrat se ale zasloužili postupně David Šafránek, Tomáš Jiránek a Zdeněk Bahenský, kteří shodně zaznamenali premiérový gól v sezoně. Šafránka získala Slavia na střídavý start z druholigového Kolína a Bahenský je v klubu na měsíční zkoušce.

Tabulkou stoupá i Kladno, které dobylo stadion Ústí nad Labem a pošesté za sebou bodovalo. Rytíří prohrávali v úvodu 0:2, ale zápas otočili především díky vydařené druhé třetině na 5:3. Dvěma góly se na tom podílel Václav Skuhravý a čtyři asistence zaznamenal Jan Rudovský.

Pošesté za sebou bodovaly i Litoměřice, které doma vyhrály nad Benátkami nad Jizerou 4:2. Havířov ukončil pětizápasové čekání na plný zisk a zvítězil nad Prostějovem 3:1. Sérii tří proher utnul Šumperk díky vítězství 5:3 v Přerově. Na chvostu zůstává Most, který v severočeském derby podlehl Kadani 1:2 po samostatných nájezdech a utrpěl šestou prohru za sebou.

První hokejová liga - 8. kolo:
Přerov - Šumperk 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
České Budějovice - Třebíč 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)
Jihlava - Slavia Praha 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Most - Kadaň 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Havířov - Prostějov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Litoměřice - Benátky nad Jizerou 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Ústí nad Labem - Kladno 3:6 (2:1, 0:3, 1:2)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články