Hlavní obsah

Tenkrát jde z Kladna o dům dál, posílil Ústí nad Labem

Ústí nad Labem

Hokejový útočník Petr Tenkrát, který se v úvodu sezóny ucházel o smlouvu v extraligové Kometě Brno, bude působit v prvoligovém Ústí nad Labem. Slovan získal osmatřicetiletého vicemistra světa z roku 2006 na hostování do konce sezóny z Kladna. Z týmu Rytířů přichází do Ústí také další útočník Jan Dalecký.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Petr Tenkrát v Brně dlouho nepobyl.

Článek

Tenkrát hrál v druhé nejvyšší soutěži už v minulé sezóně po sestupu Kladna z extraligy a byl kapitánem Rytířů. Po sezóně se s klubem dohodl na ukončení smlouvy. V tomto ročníku sehrál čtyři zápasy za Kometu a nebodoval. Krátce se tam sešel s Petrem Tonem, s nímž hrával v jednom útoku ve Spartě, jeho bývalý spoluhráč si však hned obnovil zranění.

Tenkrát má dva tituly ve finské lize s Kärpätem Oulu (2004 a 2005) a na mistrovství světa získal také bronz v roce 2013.

Na kontě má i 177 zápasů a 52 bodů za 22 branek a 30 asistencí v NHL v dresech Anaheimu, Nashvillu a Bostonu. Odchovanec Děčína hrál ve Finsku také za Hämeenlinnu a Ilves Tampere, v Rusku za Voskresensk a ve Švédsku za Timru a Skellefteu.

Reklama

Související témata: