Hlavní obsah

Kladno hledá auditora na kontrolu hospodaření hokejového klubu

Kladno hledá auditora, který zkontroluje hospodaření hokejového klubu kvůli údajným nesrovnalostem ve fakturách. Kladenští radní vypsali tendr na kontrolu certifikovaným auditorem a zhotovení posudku hospodaření soudním znalcem.

Foto: http://www.rytirikladno.cz

Kapitán kladenských hokejistů Václav Skuhravý.

Článek

Městu patří 30 procent klubu, 70 procent vlastní hokejista Jaromír Jágr, jenž nesrovnalosti odmítá. Jaromír Jágr starší dnes ČTK sdělil, že bude řešit další kroky. Není totiž například jasné, zda minoritní majitel může tendr vypsat bez souhlasu majoritního vlastníka.

"Vaše dotazy jsou správné a věcné, ale náš postup ještě budeme konzultovat," reagoval Jágr starší na dotazy ČTK. Kladenské zastupitelstvo v září odsouhlasilo, že v klubu provede hloubkovou kontrolu. Už v červnu mu pozastavilo dotace. Jágr mladší nyní platí například veškeré energie potřebné pro provoz stadionu.

Patera novým jednatelem

Novým jednatelem klubu za město, který ve funkci nahradí odvolaného Otakara Černého, by se měl stát Pavel Patera. Rozhodnutí musí schválit ještě valná hromada. "Kdy se bude valná hromada konat, zatím nevíme," uvedl primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Od září také kladenští kriminalisté prověřují údajné neoprávněné poskytnutí dotace na podporu rozvoje sportu pro kladenský hokej v letech 2013 a 2014, ti budou rovněž čekat na výsledky hloubkové kontroly hospodaření klubu.

Město přispívá na provoz hokejového stadionu zhruba 15 miliony korun ročně a dalších přibližně sedm milionů dává na mládež. V rozpočtové rezervě má také osm milionů korun na podporu prvoligového A-týmu, což je pravděpodobně v rozporu s pravidly Evropské unie. Podle nich by z veřejných peněz neměly být podporovány profesionální kluby, které obchodují s hráči na evropské úrovni.

Reklama

Související témata: