Hlavní obsah

S Ústím si chci zahrát v play off, říká zkušený útočník Tenkrát

Ústí nad Labem

Nikoliv jen s myšlenkami na klidné dohrání sezóny, ale s ambicemi a touhou po prosazení přišel v průběhu ročníku hokejový útočník Petr Tenkrát do prvoligového Slovanu Ústí nad Labem. Zařadil se mezi nejzkušenější hráče WSM Ligy, která má i díky působení řady bývalých extraligových hokejistů zajímavý vývoj a kvalitní úroveň. „Věřím, že se s Ústím dostaneme do play off, jež je ve všech soutěžích nejkrásnějším obdobím sezóny,“ řekl Tenkrát v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Tenkrát ještě v dresu Sparty.

Článek

Po letním odchodu z prvoligového Kladna se zdálo, že zakotvíte v Kometě Brno. Nelitujete toho, že jste v ní dlouho nevydržel?

Byla škoda, že to nevyšlo. Samozřejmě jsem se těšil, že se znovu potkám na ledě v jednom týmu s Petrem Tonem, a ještě k tomu v extralize. Ale „Toňák" se zranil a představy, že budeme hrát spolu, najednou skončily. A dopadlo to trochu jinak, tak to prostě chodí. Takový je hokejový život. Odehrál jsem za Kometu v extralize čtyři zápasy a pak jsme se rozloučili.

Je extraligová kariéra pro vás uzavřená?

Nevím. Každému říkám, že jsem nyní v Ústí nad Labem. A že mě to tady baví a jsem spokojený. A na nějaké úvahy nekoukám. Chápu, že jsou v hokeji mladší kluci, kteří si zaslouží šanci v extralize.

Jakou máte v Ústí motivaci?

Přišel jsem, abychom hráli co nejvýš a dostali se do play off. K němu vzhlížejí všichni hokejisté a nejsem výjimkou. Snažíme se bodovat, vyhrávat, a uvidíme, kam až nás to odnese.

V první lize jste zaujal pěti góly ve dvou zápasech po sobě. Proti Havířovu jste dal dva a v Litoměřicích jste se blýskl dokonce hattrickem za devět a půl minuty.

Přitom je paradoxní, že předtím jsem měl daleko více šancí, než ve zmíněných zápasech. Prostě to tam nepadalo a pak to takhle vyšlo.

Jaká je momentální situace v ústeckém hráčském kádru?

Máme hodně zraněných. Hrajeme na tři formace, odpadli nám i dva obránci, Je to znát hlavně proti silným týmům jako byly například České Budějovice.

Ústí se aktuálně pohybuje zhruba mezi osmým až devátým místem v tabulce. Sledujete i dění na špici?

Nově vede Kladno, které přerušilo dlouhou vítěznou šňůru Jihlavy. V boji o první příčku se odehrávají výborné a atraktivní zápasy. Předpokládám drama asi až do konce. Pokud jde o Ústí, jde nám také o každý bod.

Reklama